Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au dispus achitarea lui Gheorghe Stefan, presedinte
de onoare al gruparii Ceahlaul, intr-un proces in care patru arbitri il acuzau de insulta si amenintare cu moartea si ii cereau daune totale de 100.000
Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au dispus achitarea lui Gheorghe Stefan, presedinte
de onoare al gruparii Ceahlaul, intr-un proces in care patru arbitri il acuzau de insulta si amenintare cu moartea si ii cereau daune totale de 100.000 de euro.
Incidentele pentru care fostul presedinte al clubului nemtean a fost dat in judecata
s-au petrecut, conform declaratiilor celor patru arbitri, in pauza meciului Ceahlaul - Steaua, disputat la Piatra Neamt, in data de 18 aprilie 2004.
Marian Salomir, Marcel Savaniu, Aurel Onita si Lucian Dan au scris, in raportul de joc al acelei partide, ca actualul primar al municipiului Piatra Neamt i-a injurat si i-a amenintat cu moartea. Gheorghe Stefan le-a transmis, la pauza: "Va impusc pe toti, intru la puscarie, va omor, dar nu plecati din Piatra Neamt".
Judecatorii au finalizat cercetarea judecatoreasca si au dispus achitarea primarului de Neamt pentru acuzatiile de insulta si amenintare cu moartea si au respins, ca nefondate, actiunile civile formulate de cei patru arbitri. Acestia solicitasera daune civile in valoare totala de 100.000 euro, cerere care le-a fost respinsa.
In schimb, cei patru reclamanti au fost obligati, fiecare, la plata sumei de un milion de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.
Imediat dupa aflarea sentintei, Stefan a declarat ca a fost vorba despre o decizie normala a instantei, pentru ca totul s-a petrecut pe un stadion de fotbal, iar vacarmul facut de spectatori i-a facut pe cei patru "sa inteleaga gresit" vorbele spuse de el. El a precizat ca, pe 27 februarie, trebuie sa se prezinte la urmatorul termen al procesului pe care i l-a intentat Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, in urma unor articole aparute in mass-media.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.