O fotografie care reprezinta o femeie care plange langa un trup neinsufletit al unei rude, realizata de fotograful indian Arko Datta de la Reuters, a castigat premiul concursului mondial Fotografie de presa - pentru anul 2004, relateaza BBC online. I
O fotografie care reprezinta o femeie care plange langa un trup neinsufletit al unei rude, realizata de fotograful indian Arko Datta de la Reuters, a castigat premiul concursului mondial Fotografie de presa - pentru anul 2004, relateaza BBC online. Imaginea (foto 1)- in care femeia zace pe pamant cu palmele in sus, invocand cerul - a fost realizata in Cuddalore, India, pe data de 28 decembrie, la doua zile dupa devastatorul tsunami. Fotografia lui Datta "este grafica, istorica si categoric emotionanta", a declarat membrul juriului, Kath Ryan, care este editor foto la revista New York Times. Datta va primi un premiu de 7000 de lire sterline si o camera foto. Imaginea castigatoare a fost selectata dintre cele 69.190 de poze realizate de 4266 de fotografi, din 123 de tari, pentru cele zece categorii ale concursului. Juriul, format din 12 membri, a petrecut peste zece zile selectand cele mai bune fotografii.
La categoria "People in the news stories", a castigat poza realizata de Christopher Morris, pentru revista Time (foto 2).
Categoria "Portrete" a fost castigata de fotografia lui Adam Nadel, (foto 3) si a fost realizata in regiunea Darfur din Sudan.
Cea mai graitoare imagine care ilustreaza natura a fost cea realizata de Jahi Chikwendiu de la The Washington Post. (foto 4).
Fotografia castigatoare la categoria moda si divertisment (foto 5) i-a apartinut lui Lars Tunbjörk din Suedia. Tunbjörk reprezinta Agence Vu, si a fost realizata pentru Libération.
La categoria "Sport", Bob Martin, din Marea Britanie, a castigat cu fotografia care a ilustrat Jocurile Paralimpice, (foto 6) la proba de inot de 200 de metri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.