Alianta Renault Nissan a lansat, saptamana trecuta, modelul Dacia Logan pe piata slovena, compania estimand vanzarea a peste 600 de unitati in aceasta tara pana la sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei in Slovenia, ci
Alianta Renault Nissan a lansat, saptamana trecuta, modelul Dacia Logan pe piata slovena, compania estimand vanzarea a peste 600 de unitati in aceasta tara pana la sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Romaniei in Slovenia, citat de Mediafax. Prezentarea modelelor a inclus si testarea versiunilor Ambiance cu motor de 1,4 litri, respectiv a celei de top, Laureate, cu propulsoare de 1,4 litri si 1,6 litri.
Logan, lansat in premiera pe piata romaneasca in luna septembrie a anului trecut, va fi, incepand din luna aprilie, singurul model de autoturism produs de Automobile Dacia. Productia modelului Solenza, lansat in luna aprilie a anului 2003, va fi sistata la sfarsitul lunii martie, modelele Berlina si Break fiind scoase din fabricatie de la sfarsitul anului trecut. Liniile de productie pentru aceste modele urmeaza sa fie adaptate pentru modelul Logan in vederea cresterii productiei pentru pietele externe. Capacitatea de productie a fabricii de la Pitesti va fi extinsa de la 300 de unitati pe zi la 600 de unitati pe zi in luna aprilie. Reprezentantii Dacia au afirmat, recent, ca in acest an va incepe comercializarea variantei Logan de 5000 de euro, iar in luna septembrie gama de motorizari va fi completata cu doua noi propulsoare, dintre care unul pe motorina.
In acest an, Logan va fi comercializat, in total, in 36 de tari. In luna iunie, modelul va fi vandut si in Europa Occidentala, in Spania, Germania, Italia si Franta. Productia totala a societatii Automobile Dacia a atins, la 8 februarie, pragul de 2,5 milioane de unitati, dupa aproape 37 de ani de la infiintarea uzinei.
Constructorul auto estimeaza pentru acest an o crestere a vanzarilor cu peste 70% comparativ cu anul trecut, pana la 162.500 de autovehicule, dintre care 60.000 de unitati vor fi exportate. Uzina Dacia este detinuta in proportie de 99,4% de grupul Renault, care a programat, pentru perioada 2003-2007, investitii de 628,7 milioane de euro. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.