Aftele sunt niste basicute galbene, in jurul carora se formeaza mici pete de culoare rosie, si care apar in interiorul obrajilor, pe gingii, pe limba sau in cerul gurii. Acestea sunt cauzate, indeosebi, de infectiile virotice. In momentul in care ses
Aftele sunt niste basicute galbene, in jurul carora se formeaza mici pete de culoare rosie, si care apar in interiorul obrajilor, pe gingii, pe limba sau in cerul gurii. Acestea sunt cauzate, indeosebi, de infectiile virotice. In momentul in care sesizati aparitia acestor basicute trebuie sa consumati mai putine alimente acide, grasimi si carne. Daca aftele se maresc, se inmultesc si va ustura foarte rau este indicat sa va adresati medicului. Exista riscul ca, de fapt, sa aveti micoza bucala, mai ales ca aftele se pot confunda cu aceasta. Ca tratament se recomanda tamponarea aftelor cu o bucata de vata imbibata cu suc de lamaie si infuziile de musetel.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.