In urma articolelor publicate in presa, MAI a luat fraiele in mana si a decis "incetarea raporturilor de serviciu (...) incepand cu 28 februarie a sase ofiteri cu functii de conducere in cadrul ministerului".
Printre acestia se afla si chesto
In urma articolelor publicate in presa, MAI a luat fraiele in mana si a decis "incetarea raporturilor de serviciu (...) incepand cu 28 februarie a sase ofiteri cu functii de conducere in cadrul ministerului".
Printre acestia se afla si chestorul Constantin Codita, seful IJP Dolj, cel care s-a priceput de minune sa puna batista pe tambal in cazul Boerica propunand de sase ori NUP, precum si in cel al afaceristului Adrian Mititelu, care a beneficiat de clementa lui in dosare in care era cercetat pentru evaziune fiscala.
Cercetat, rand pe rand, de Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), de ofiteri din cadrul IGPR si audiat de procurori in cazul Genica Boerica, chestorul Constantin Codita a fost in sfarsit dat afara. Momentul era de neevitat. Degeaba a incercat chestorul sa se dea "malade", chiar internandu-se in spital, ca n-a convins pe nimeni.
Mai mult decat atat, surse confidentiale ne-au declarat ca seful inspectoratului doljean, chestorul Constantin Codita, a fost chemat la minister la inceputul acestei saptamani pentru "o discutie intre patru ochi". Clementului Codita (avand in vedere intelegerea pe care a acordat-o unor infractori) i s-a pus in vedere sa-si dea demisia daca nu vrea sa fie "pus pe liber". Nu stim cum s-a finalizat aceasta convorbire, dar masura luata de ministrul Blaga este laudabila si poate fi considerata un avertisment pentru cei care "inteleg" sa-si faca treaba favorizandu-i pe raufacatori.

Milecu a avut meciuri cu Fatuloiu
Potrivit unui comunicat remis ieri, "MAI a aprobat, astazi, 11 februarie 2005, incetarea raporturilor de serviciu cu MAI, incepand cu 28 februarie, in cazul unui numar de sase ofiteri cu functii de conducere in cadrul institutiei". Acestia sunt, in afara chestorului Constantin Codita, secretarul adjunct al MAI - Ioan Grecu, prorectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" - chestorul George Seritan, seful IJP Brasov - chestorul Mircea Bucur, seful IJP Sibiu - chestorul Gheorghe Suteu si directorul Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR - chestorul Aurel Milescu.
In plus, comunicatul MAI anunta ca ministrul Vasile Blaga a "dispus masurile necesare pentru intocmirea documentelor vizand incetarea raporturilor de serviciu a celor sase ofiteri si inaintarea acestora, in vederea emiterii decretelor, presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu". In ceea ce-l priveste pe chestorul Milescu, surse neoficiale ne-au declarat ca insusi seful IGPR ar fi fost deranjat de prezenta lui. Si n-ar fi de mirare avand in vedere ca folosind aceleasi "mijloace specifice" l-a indepartat si pe chestorul Gelu Drajneanu...

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.