Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a sustinut, miercuri, "audiente in direct", la redactia ziarului Libertatea. El a raspuns timp de doua ore la telefonul cititorului si a oferit lamuriri in privinta cartierului Henri Coanda, a case
Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a sustinut, miercuri, "audiente in direct", la redactia ziarului Libertatea. El a raspuns timp de doua ore la telefonul cititorului si a oferit lamuriri in privinta cartierului Henri Coanda, a caselor nationalizate, dar si a strazilor aflate in programul de asfaltari, in acest an. Iata cateva din cele mai importante intrebari si raspunsurile oferite de Andrei Chiliman.

* Olga Olaru - Am facut o multime de sesizari referitoare la mizeria din zona intersectiei dintre bd. Maresal Averescu si 1 Mai. E plin de chioscuri, iar cei care consuma bauturi acolo isi fac nevoile sub geamurile noastre.

Am solicitat Primariei Capitalei sa se dispuna dezafectarea acestor constructii, pentru ca sunt hotarat sa rezolv cat mai urgent problema. in scurt timp vom dezafecta primele cinci chioscuri.

* Vasilica Tomosescu - Suntem 10 familii care locuim intr-o casa nationalizata, care a fost retrocedata fostului proprietar. Nu a venit nimeni, de 7 ani, sa ne ceara chirie.

Daca proprietarul nu-si manifesta intentia de a incheia contract de inchiriere, dumneavoastra locuiti in continuare la adresa respectiva, in baza vechiului contract cu primaria. Chiria o veti plati la Administratia Fondului Imobiliar.

* Spanu Gabriel - Stau intr-o casa nationalizata si am primit ordin de evacuare. Am vreo sansa sa primesc casa de la primarie?

Persoanele evacuate, din sectorul 1 beneficiaza de decontarea chiriei pentru o perioada de un an, in functie de venit, pana la cel mult 5.000.000 lei /luna. Contractul de inchiriere trebuie sa fie inregistrat la Administratia Financiara. Vom construi si noi locuinte pentru evacuati, dar sunt prea putine fata de necesar.

* Rosu Bogdan - Am depus cerere pentru un teren in baza Legii 15, dar nu am primit nici un raspuns.

Sunt peste 1.200 de cereri si un singur teren, care ar ajunge pentru cel mult 80 dintre ele. Intentionam sa construim pe aceste terenuri blocuri pentru tinerii care vor dori sa obtina o casa in locul terenului. Primele apartamente vor fi gata anul viitor.

* Emil Florea - Am un contract pentru o casa in cartierul Henri Coanda si as vrea sa stiu daca se mai face ceva?

S-a obtinut retrocedarea unui singur teren, care, din pacate, se afla in mijlocul cartierului. Vom institui un grup de lucru format din juristi, care sa lucreze impreuna cu cei de la Legea 10, din primarie. Cererile vor fi verificate atent si, in functie de terenul care ramane, vom reface planul urbanistic. in cel mult doua luni se va lua o decizie corecta privind conti-nuarea acestui proiect.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.