Pretul carnii de pasare va suferi modificari, in 2005, doar in limita inflatiei, intre 5 si 7%, in conditiile in care anul trecut preturile au inregistrat o crestere de maximum 5%, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (
Pretul carnii de pasare va suferi modificari, in 2005, doar in limita inflatiei, intre 5 si 7%, in conditiile in care anul trecut preturile au inregistrat o crestere de maximum 5%, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van, informeaza Rompres. In prezent la poarta fermei pretul carnii de pasare este de 51.200 de lei (puiul grill) si de 44.100 de lei (puiul Odol - cu cap si picioare) fara TVA.
Potrivit presedintelui CNPR, crescatorii autohtoni sunt in continuare defavorizati de importurile avicole (pulpe si sferturi de pui) efectuate la preturi de dumping sau la preturi subevaluate in vama, peste 38% din totalul consumului fiind reprezentat de importuri. "Produsele avicole au fost importate in cea mai mare parte din SUA - 50%, Brazilia - 25% si din tarile UE - 25%", afirma Ilie Van.
Din datele furnizate de Ministerul Agriculturii reiese ca in primele 11 luni ale anului trecut au fost importate 116.596 de tone de carne de pasare in valoare de 63,74 milioane de euro. Cea mai mare cantitate provine din SUA - 55.428 de tone, 28.626 de tone din Brazilia, 7358 de tone din Germania, 6709 de tone din Olanda, 4098 de tone din Italia, 3538 de tone din Belgia si 3369 de tone din Ungaria.
Productia de carne de pasare in viu realizata in 2004 in unitatile avicole de tip industrial se ridica la 250.000 de tone, pentru 2005 fiind estimata o crestere cu cel putin 20%. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.