Britanicii aproba decizia Printului Charles de a se casatori cu iubita sa de peste 30 de ani, Camilla Parker Bowles, dar in ceea ce priveste viitorul Rege, britanicii ar dori mai degraba ca acesta sa fie Printul William, fiul cel mare al Printului Ch
Britanicii aproba decizia Printului Charles de a se casatori cu iubita sa de peste 30 de ani, Camilla Parker Bowles, dar in ceea ce priveste viitorul Rege, britanicii ar dori mai degraba ca acesta sa fie Printul William, fiul cel mare al Printului Charles si al Printesei Diana, se arata intr-un sondaj realizat de catre ziarul "Daily Telegraph". Astfel, conform acestui sondaj, 65% dintre britanici sunt de acord cu nunta care va avea loc la Castelul Windsor pe 8 aprilie, doar 24% dintre cei chestionati dezaproband acest mariaj, in vreme ce 11% dintre respondenti nu au avut nici o parere.
Printul Charles si Camilla Parker Bowles au aparut impreuna in public, joi seara, la Castelul Windsor, pentru prima oara de la anuntul apropiatei lor casatorii, transmite AFP, citata de Mediafax. Imbracata cu o rochie lunga, Camilla a aratat jurnalistilor inelul de logodna si a marturisit ca Charles a ingenuncheat pentru a o cere de sotie. "Abia reusesc sa nu zbor", a declarat ea.
Printul va trebui insa sa faca in continuare eforturi pentru a ii convinge pe britanici ca merita sa fie Rege intr-o zi, majoritatea respondentilor fiind de de parere ca Charles ar trebui sa renunte la coroana in favoarea fiului sau, Printul William, in prezent in varsta de 22 de ani. "Printul nu se poate recasatori si deveni Rege", scrie in Daily Mirror, fostul majordom al Printesei Diana, Paul Burrell. "Charles ar trebui sa renunte la dreptul sau prin nastere si sa-i dea voie Printului William sa fie mostenitorul coroanei", a scris Burrell.
Sondajul "Daily Telegraph" arata ca 41% dintre britanici il prefera pe William pentru a fi urmatorul monarh, si 37% il sustin pe Charles. Intr-un sondaj similar, din noiembrie 2002, Charles avea 48% din voturi si William doar 28%. Observatorii spun insa ca Printul Charles, in varsta de 56 de ani, nici nu ia in calcul varianta renuntarii la tron, care ar da peste cap secole de traditie monarhica, in cadrul careia fiul cel mai in varsta al suveranului mosteneste tronul. Constient ca viitoarea sa sotie are o imagine negativa, Charles a eliminat din start posibilitatea ca aceasta sa devina Regina atunci cand el va deveni Rege.
Pariuri si previziuni
In vreme ce unii realizeaza sondaje precum cel de mai sus, altii organizeaza pariuri in ceea ce priveste culoarea rochiei de mireasa a Camillei. La casa de pariuri William Hill, albul traditional are o cota de 33 la 1, comparat cu albul-galbui, favorit cu 1 la 3. Alte culori mentionate sunt rozul (6/1), albastrul deschis (8/1) si galbenul (10/1). Persoanele carora le place riscul au mizat pe rosu, albastru si alb, culorile steagului britanic (66/1). La Paddy Power, tot cremul este favorit cu 7 la 1, albul avand o cota de 7 la 2. Britanicii pariaza si culoarea palariei pe care o va purta Regina pe 8 aprilie, la cea de a doua casatorie a fiului sau. Albastrul are o cota de 2 la 1. Tinutele celor implicati nu sunt insa singurul subiect de pariuri. In ceea ce priveste ceremonia propriu-zisa, cel mai bine plasat pentru a fi cavalerul de onoare al Printului este fratele acestuia, Andrew, Duce de York (6/4), urmat de William (2/1), Harry (3/1) si Edward, fratele cel mai tanar al lui Charles (3/1). Prin definitie, a paria inseamna a anticipa viitorul. La William Hill, oamenii se gandesc mai departe de data de 8 aprilie: cinci persoane din sase au pariat ca Charles va renunta la tron inainte de sfarsitul acestui an. Aproape nimeni nu crede ca Charles, in varsta de 56 de ani, si viitoarea sa sotie, cu un an mai in varsta, ar putea deveni parinti inainte de sfarsitul anului viitor (20/1). Mult mai probabil (5/1) este ca Harry sa loveasca un fotograf prea indraznet, lucru pe care l-a facut deja de curand.
Ghicitorii din Hong Kong sunt de parere ca uniunea Printului Charles cu iubita sa de o viata, Camilla Parker Bowles, va fi una plina de fericire. "Data de 8 aprilie (data casatoriei - n.r.) este de bun augur pentru persoanele nascute in Anul Sobolanului", a spus maestrul Feng Shui Edwin Ma, referindu-se la anul nasterii lui Charles, 1948. Camilla s-a nascut in 1947, Anul Porcului. Atat Charles, cat si Camilla sunt nascuti sub influenta elementului apa, considerat favorabil in Anul Cocosului, care a inceput miercuri. "Acest lucru va aduce noroc casatoriei", adauga ghicitorul. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.