Emotiile, excesul de cafea, ciocolata si alcool, alimentatia acida, vantul si lumina puternica, stresul si menstruatia favorizeaza aparitia migrenelor. Acestea se manifesta prin dureri de cap insuportabile, care apar intai in zona tamplelor si la cea
Emotiile, excesul de cafea, ciocolata si alcool, alimentatia acida, vantul si lumina puternica, stresul si menstruatia favorizeaza aparitia migrenelor. Acestea se manifesta prin dureri de cap insuportabile, care apar intai in zona tamplelor si la ceafa. Ulterior, se localizeaza pe jumatatea stanga a capului in cazul dreptacilor si pe jumatatea dreapta a capului in cazul stangacilor. Sunt situatii in care durerea cuprinde tot capul. Migrenele sunt cauzate, in prima faza, de vasoconstructia vaselor intracraniene, urmata de vasodilatatie. Pentru a scapa de durerile de cap este bine sa stati in spatii aerisite, in care nu este zgomot. Totodata, puteti bea o cafea neagra cu zeama de lamaie sau un ceai preparat cu flori de tei. Compresele cu apa rece si masajele cu ulei de lavanda ori rozmarin sunt binevenite. De asemenea, puteti lua analgezice precum antinevralgic sau algocalmin. Cand va doare capul este indicat sa renuntati la tutun si bauturi alcoolice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.