Cel mai asteptat eveniment muzical din Marea Britanie, decernarea premiilor "Brit Awards", s-a desfasurat, marti seara, in sala Earl's Court din Londra.
Organizatorii au tinut sa marcheze aniversarea celei de-a 25-a editii printr-un spectacol
Cel mai asteptat eveniment muzical din Marea Britanie, decernarea premiilor "Brit Awards", s-a desfasurat, marti seara, in sala Earl's Court din Londra.
Organizatorii au tinut sa marcheze aniversarea celei de-a 25-a editii printr-un spectacol exclusiv, de 30 de minute, prezentat de Chris Evens.
Premiul pentru cel mai bun interpret britanic a fost castigat de The Streets. Premiul pentru cea mai buna cantareata britanica i-a revenit solistei Joss Stone, care si-a atribuit si premiul pentru reprezentatie urbana, acesta din urma acordat pe baza voturilor exprimante de spectatorii MTV.
Sectiunea destinata rock-ului britanic a fost dominata de grupul Franz Ferdinand, care a castigat premiile pentru cea mai buna formatie si pentru cea mai buna reprezentatie rock.
Premiul a fost inmanat de componentul formatiei Queen, Brian May.
Premiile internationale au fost cucerite de Gwen Stefani si, respectiv, Eminem, iar Scissor Sisters au primit premiile pentru cel mai bun grup si cel mai bun album international.
Premiul pentru cea mai buna melodie din ultimii 25 de ani a fost considerata piesa lui Robbie Williams "Angel".
In cadrul acestei editii a fost omagiat si Bob Geldof, care a primit premiul pentru contributie remarcabila la viata muzicala.
Sir Bob a fost omagiat nu doar pentru cariera muzicala, ci si pentru implicarea in campaniile Band Aid (1984) si Live Aid (1985).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.