Sindicatele din Norvegia au cerut reglementarea salariului minim legal in sectorul de constructii pentru a preveni scaderea dramatica a salariilor, scadere generata de companiile est-europene prezente pe piata interna, transmite EUobserver. Confedera
Sindicatele din Norvegia au cerut reglementarea salariului minim legal in sectorul de constructii pentru a preveni scaderea dramatica a salariilor, scadere generata de companiile est-europene prezente pe piata interna, transmite EUobserver. Confederatia sindicatelor din aceasta tara a remis un apel oficial pentru luarea unor masuri in acest sens, sustinand ca salariul minim ar trebui reglementat la 15 euro pe ora, atat din partea constructorilor norvegieni, cat si din partea celor straini, dar care opereaza in aceasta tara. In prezent, muncitorii angajati de companiile poloneze sau letone castiga in jur de 2,40 euro pe ora. Problema va fi analizata de un grup de mediere sponsorizat de stat. Norvegia a introdus o serie de restrictii pentru muncitorii care provin din tarile care au aderat la UE la 1 mai 2004. Desi nu este membra a Uniunii, Norvegia face parte, totusi, din regiunea economica europeana si spatiul Schengen, astfel ca trebuie sa respecte normele europene privind libera circulatie a fortei de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.