Cercetatorii americani au scos in evidenta proprietatile uleiului de masline in combaterea cancerului la san si sunt de parere ca s-ar putea chiar crea un tratament pe baza acestui produs, transmite AFP, citand un studiu publicat recent. O serie de e

Cercetatorii americani au scos in evidenta proprietatile uleiului de masline in combaterea cancerului la san si sunt de parere ca s-ar putea chiar crea un tratament pe baza acestui produs, transmite AFP, citand un studiu publicat recent. O serie de experimente de laborator pe celule canceroase au demonstrat ca acidul oleic reduce semnificativ prezenta genei canceroase numite Her-2/neu sau erb B-2, a explicat dr. Javier Menendez, de la scoala de medicina Feinberg din cadrul Universitatii Northwestern de la Chicago, principalul autor al studiului.
Alte experimente pe celule canceroase au mai demonstrat ca acidul oleic nu numai ca neutralizeaza una din aceste gene, dar creste eficienta tratamentului cu anticorpi monoclonali, mai afirma cercetatorii, intr-un studiu publicat in revista "Analele Oncologiei". Acest tip de tratament vizeaza tocmai gena Her-2/neu, una din cele mai importante in cazul cancerului mamar si permite prelungirea semnificativa a duratei de viata a bolnavelor, au precizat autorii.

Regimul alimentar bogat in acest ulei e cel mai sanatos

"Rezultatele cercetarilor noastre tind, de asemenea, sa confirme studiile epidemiologice care au aratat ca regimul alimentar numit mediteranean, bogat in ulei de masline, protejeaza impotriva cancerului la san, a bolilor cardiovasculare si reduce efectele imbatranirii", a comentat dr. Menendez. Calitatile curative ale uleiului de masline au fost recunoscute oficial la 2 noiembrie 2004 de FDA, agentia americana insarcinata cu reglementarea produselor farmaceutice si alimentare, care a autorizat producatorii sa le mentioneze pe eticheta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.