Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, s-a declarat in favoarea continuarii lucrarilor la autostrada Brasov-Bors si pentru considerarea acesteia ca o prioritate, nefiind de acord cu schimbarea strategiei privind acest proiect, informeaza Mediaf
Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, s-a declarat in favoarea continuarii lucrarilor la autostrada Brasov-Bors si pentru considerarea acesteia ca o prioritate, nefiind de acord cu schimbarea strategiei privind acest proiect, informeaza Mediafax. "Nu am fi de acord cu incetinirea sau franarea constructiei autostrazii. Toata Romania are interesul ca in Ardeal sa se construiasca aceasta autostrada", a subliniat Marko Bela. El a sustinut ca autostrada "Transilvania" reprezinta o prioritate pentru UDMR, dar si pentru judetele din aceasta zona a tarii. "Ardealul a fost dezavantajat de la bugetele centrale si trebuie sa echilibram situatia. Suntem in perioada in care trebuie sa acceleram apropierea de Uniunea Europeana, avem nevoie de infrastructura in Ardeal, pentru ca aici vor veni in primul rand investitorii si trebuie sa le cream conditii", a explicat presedintele UDMR. El a apreciat ca, in 1990, in Romania s-a facut o greseala pentru ca nu a fost abordata constructia de autostrazi ca o prioritate, in conditiile in care drumurile sunt intr-o stare"deplorabila". "Avem doar 200 de kilometri de autostrada in tara. Sunt de acord cu construirea de noi autostrazi, nu de stopare a constructiei unor autostrazi. Nu trebuie sa ducem lupte politice pe tema autostrazii", a mai spus Marko Bela. El a subliniat ca trebuie facuta o distinctie intre considerarea ca o prioritate a construirii autostrazii Brasov-Bors si problema contractului cu Bechtel. Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca ineficienta proiectului de construire a autostrazii Transilvania este "arhicunoscuta" si ca acest proiect ar aduce daune conservarii zonelor cu localitati sasesti, putand astfel sa distruga chiar o parte din istoria habitatului romanesc. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.