Jucatorul roman al echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, a suferit un accident cerebral si se afla internat intr-o clinica din Portugalia, unde echipa ucraineana efectueaza un turneu de pregatire.
Medicii de la clinica din Portugalia, unde a f

Jucatorul roman al echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, a suferit un accident cerebral si se afla internat intr-o clinica din Portugalia, unde echipa ucraineana efectueaza un turneu de pregatire.
Medicii de la clinica din Portugalia, unde a fost internat de urgenta, au anuntat ca jucatorul in varsta de 23 de ani a suferit o microtromboza la nivel cerebral (astuparea unui vas sanguin cu un cheag de sange) si este greu de spus daca acesta va mai putea juca fotbal. "Este o grea pierdere pentru noi. Este greu de spus cand va putea jucatorul sa-si reia activitatea sau daca va mai putea. Este o pierdere serioasa pentru noi", a declarat presedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis.
Ghioane fusese convocat de Victor Piturca pentru meciul amical cu selectionata Slovaciei, programat la 9 februarie, la Larnaca.

Pompiliu Popescu crede ca e vorba de un spasm cerebral
Medicul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Pompiliu Popescu, a declarat ca, dupa primele investigatii, se pare ca jucatorul echipei Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane, a suferit un spasm cerebral, se arata intr-un comunicat al FRF.
"Chiar daca articula mai greu cuvintele, Tibi Ghioane este lucid si astfel am putut vorbi cu el. Mi-a spus ca se afla sub permanente investigatii, medicii lusitani neputandu-se pronunta, in momentul de fata, cu privire la diagnosticul jucatorului nostru. Se pare ca este vorba de un spasm cerebral si speram sa putem avea diagnosticul exact cat mai curand si, desigur, ca acesta sa fie unul care sa ofere dreptul la speranta. Am stabilit cu Tibi sa tinem legatura zilnic", a afirmat medicul Pompiliu Popescu, care a luat legatura telefonic, joi seara, cu fotbalistul formatiei Dinamo Kiev.

Piturca stia inca de luni
Antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, a declarat ca stia de luni ca jucatorul este internat si a mentionat ca a vorbit cu el in fiecare zi. "Stiam de luni ca este internat si am vorbit cu el in fiecare zi. Nu mi-a spus ce are, ci doar ca se simte rau. Ieri, (nr. joi) la ora 16.00, am vorbit din nou cu el si mi-am dat seama ca este ceva serios, din moment ce la Faro se afla mama si sora sa. Suntem cu totii alaturi de el si ne exprimam speranta sa nu fie vorba de ceva grav", a afirmat Piturca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.