Un numar de 19 persoane care au anuntat amplasarea de bombe in diferite institutii ale statului au fost prinse de politistii din Alba, Botosani, Brasov, Giurgiu, Ilfov si Teleorman. Dintre acestea, 15 sunt minore si 4 majore. Pe numele acestora oamen
Un numar de 19 persoane care au anuntat amplasarea de bombe in diferite institutii ale statului au fost prinse de politistii din Alba, Botosani, Brasov, Giurgiu, Ilfov si Teleorman. Dintre acestea, 15 sunt minore si 4 majore. Pe numele acestora oamenii legii au intocmit dosare de urmarire penala, care au fost inaintate procurorilor. intr-o singura zi, joi, conform datelor primite de la structurile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), politistii au identificat patru "teroristi" care au sunat la serviciul de urgenta 112, trei dintre ei fiind minori, cu varste intre 11 si 17 ani, din judetele Arad, Dolj si Vaslui. Acestia au declarat anchetatorilor ca au vrut doar sa faca o gluma. A patra persoana depistata este o tanara de 22 de ani, din Timisoara.
Ieri, la ora 11,20, un telefon anonim dat la "112" anunta o bomba la cel mai mare magazin din centrul orasului orasului Ramnicu Valcea, Cozia. in zece minute intreg complexul a fost evacuat si a fost intrerupta circulatia rutiera si pietonala in centrul urbei. Apelul fusese dat de pe un telefon mobil. La 12,50 s-au terminat scotocirile si s-a constatat ca alarma a fost falsa, activitatea magazinului fiind reluata la ora 14. Douazeci de minute mai tarziu, la acelasi numar de telefon o voce de copil anunta o incarcatura exploziva pe Aeroportul Otopeni. Autorul acestui apel, care a sunat din postul de politie Popesti, a fost identificat in scurt timp. El e Ionut A. (14 ani), e in clasa a VII-a la scoala din localitate. El provine dintr-o familie dezorganizata si a facut anuntul ca sa se distreze.
MAI reaminteste ca in conformitate cu prevederile Legii 535/2004, "amenintarea adresata unui stat, unei organizatii internationale sau unei persoane fizice ori juridice cu folosirea (...) materialelor explozive, in scop terorist, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.