Superstitiile sunt, in general, semne pe care oamenii le iau in considerare crezand ca le aduc noroc sau pentru a scapa de ghinioane, informeaza site-ul bbc.co.uk. In timpurile moderne oamenii se considera deasupra acestor superstitii, dar daca ne ui
Superstitiile sunt, in general, semne pe care oamenii le iau in considerare crezand ca le aduc noroc sau pentru a scapa de ghinioane, informeaza site-ul bbc.co.uk. In timpurile moderne oamenii se considera deasupra acestor superstitii, dar daca ne uitam cu atentie in jurul nostru vom vedea ca multi dintre semeni au ceva "in care cred".
Persoanele care cred cu seriozitate in superstitii sunt, de cele mai multe ori, inspirati de credinta in supranatural. Superstitiile au evoluat de-a lungul timpului.
Oamenii par ca au nevoie de ceva sau de cineva pe care sa-l invinovateasca in cazul in care in viata lor se intampla ceva neplacut.
Daca cineva primeste pe neasteptate o veste proasta, ii este mai usor sa dea vina pe faptul ca au trecut pe sub o scara cu putin timp inainte decat sa faca fata dificultatii aparute ca fiind propria lor responsabilitate.
Se pare, insa, ca exista mai multe superstitii pentru a evita ghinionul decat cele care aduc noroc.
Poate ca acest lucru se intampla pentru ca oamenilor le place sa creada ca, in cazul in care li se intampla ceva bun, acest lucru li se datoreaza lor sau acel lucru s-a intamplat pentru ca merita.
In schimb, daca se intampla ceva rau, oamenii obisnuiesc sa nu dea vina pe propria persoana.
Daca obisnuiti sa nu iesiti din casa cand este vineri, 13, sau va schimbati traseul numai pentru a evita intalnirea cu o pisica neagra, ganditi-va un moment si intrebati-va de ce faceti toate astea.
Viata de zi cu zi este plina de lucruri pe care le credem norocoase sau aducatoare de ghinion, dar foarte putini dintre noi stim de unde vin de fapt aceste superstitii.

Vineri, 13
Exista numeroase teorii diferite despre faptul ca 13 este considerata o cifra cu ghinion, informeaza site-ul allsands.com. Daca ne intoarcem in timp, primele teorii din religia antica relateaza ca in Valhalla, casa zeilor, se aflau doisprezece oaspeti la masa, iar al treisprezecelea a venit neinvitat.
Unii cred ca 13 a aparut o data cu adunarile vrajitoarelor, la care luau parte numai doisprezece membri, care deveneau treisprezece cand diavolul aparea la ceremoniile satanice.
Aceasta ar putea fi si o incercare a bisericii de a discredita vrajitoarele deoarece, inaintea crestinismului, cifra 13 era considerata sacra, reprezentand cele 13 luni ale anului. Pentru crestini, la Cina cea de taina, al treisprezecelea oaspete a fost Iuda, care l-a tradat pe Iisus.
Altii spun ca Adam si Eva au fost dati afara din Gradina Edenului intr-o vineri, Potopul lui Noe a inceput intr-o vineri, iar Hristos a fost crucificat tot intr-o vineri.
De aceea, aceste zile si numere combinate au devenit un simbol al ghinionului.
Pe de alta parte, multi oameni cred ca piciorul de iepure aduce noroc, iar aceasta superstitie isi are originea in credinta ca vrajitoarele se transformau in iepuri pentru a nu fi prinse.
De aceea, cel care poarta sau are asupra lui un picior de iepure va fi protejat de acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.