Cuvantul seniorilor PNL Mircea Ionescu Quintus, Radu Campeanu, Constantin Balaceanu Stolnici si Dinu Zamfirescu a marcat un moment aparte. Cei patru le-au vorbit delegatilor despre istoria formatiunii liberale si le-au dat sfaturi colegilor care au a
Cuvantul seniorilor PNL Mircea Ionescu Quintus, Radu Campeanu, Constantin Balaceanu Stolnici si Dinu Zamfirescu a marcat un moment aparte. Cei patru le-au vorbit delegatilor despre istoria formatiunii liberale si le-au dat sfaturi colegilor care au ajuns la guvernare. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a tinut un scurt discurs despre istoria partidului si evolutia sa in cadrul acestuia inca din perioada interbelica. Quintus a mai prezentat diversele etape prin care a trecut partidul, subliniind importanta momentelor de unificare a liberalilor. Un alt fost senior liberal, Radu Campeanu, a evocat faptele Bratienilor si refacerea partidului, in mai multe momente ale istoriei. Presedintele Senatului PNL, Constantin Balaceanu Stolnici, a abordat alte aspecte din istoria partidului. El si-a exprimat speranta ca partidul sa aiba "in curand" un primar liberal, in Capitala. Dinu Zamfirescu, membru al Senatului PNL, le-a cerut liderilor partidului sa nu neglijeze democratia interna si sa promoveze "tribune de exprimare" a opiniilor, in interiorul partidului. "Este normal ca intr-un partid mare ca PNL sa existe mai multe motiuni. In cadrul noii conduceri trebuie sa fie reprezentate toate optiunile programatice", a mentionat Zamfirescu. El a propus ca statutul partidului sa prevada ca secretarul general al PNL sa fie ales direct de congres, sa fie o personalitate si sa asigure legatura dintre centru si filiale. Referitor la fuziunea cu PD, Zamfirescu a spus ca aceasta este "de dorit", insa "discutiile pe aceasta tema trebuie facute cu intelepciune, pentru a nu periclita guvernarea si Alianta DA". In cuvantul sau, Zamfirescu a rememorat cateva pasaje din testamentul politic al lui Constantin Dinu Bratianu, ultimul presedinte pe care l-a dat PNL aceasta mare familie de oameni politici. "Seful partidului va trebui sa fie o persoana animata de patriotismul cel mai dezinteresat, de dragoste de tara si de partid, sa fie continuatorul marilor traditii ale partidului", spunea Dinu Bratianu. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.