Intr-o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu, la data de 13 ianuarie 2005, presedintele SRTv, Valentin Nicolau, observa ca, in calitate de sef al statului, Basescu are dreptul si chiar datoria de a pleda pentru modificarea Legii de function
Intr-o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu, la data de 13 ianuarie 2005, presedintele SRTv, Valentin Nicolau, observa ca, in calitate de sef al statului, Basescu are dreptul si chiar datoria de a pleda pentru modificarea Legii de functionare a Televiziunii. "(...) orice modificare a Legii nr.41/1994 poate fi binevenita daca se urmareste depolitizarea Consiliului de Administratie al SRTv si se decupleaza activitatea curenta de votul politic al Parlamentului. Imi permit sa va contrazic si sa precizez ca aveti si dreptul si poate chiar datoria de a pleda pentru modificarea legii, nu atat pentru a schimba oameni ci mai ales pentru a schimba realitati, mecanisme care favorizeaza sau chiar determina premisele unei dependente politice". In aceeasi scrisoare, Valentin Nicolau a condamnat folosirea, de catre presedinte, a cuvantului "prostitutie" asociat cu televiziunea si radioul. "Marturisesc ca am fost neplacut surprins de brutalitatea unui termen pe care l-ati folosit in incercarea de a defini in ansamblu activitatea SRTv. Aproximativ 50% din timpul de emisie este productie proprie a Televiziunii Romane si asocierea cuvantului "prostitutie" acestor activitati editoriale care in ultima instanta reprezinta atitudini jurnalistice risca sa para exclusivista si lipsita de temei. Cred ca este denigrant pentru mine, pentru angajatii SRTv, pentru telespectatorii din Romania si de peste hotare ca o activitate si o optiune de ansamblu sa fie rezumate la un termen fara baza reala", se arata in scrisoarea adresata de Nicolau presedintelui Basescu. (I.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.