Radu Bolgiu este incepand de ieri liber ca pasarea cerului, intrucat judecatorii au refuzat emiterea unui mandat de arestare pe numele sau, considerand ca poate fi cercetat in stare de libertate. Astfel, anchetatorii au cerut Politiei scoaterea de su
Radu Bolgiu este incepand de ieri liber ca pasarea cerului, intrucat judecatorii au refuzat emiterea unui mandat de arestare pe numele sau, considerand ca poate fi cercetat in stare de libertate. Astfel, anchetatorii au cerut Politiei scoaterea de sub urmarire internationala a lui Radu Bolgiu, poreclit "Robocop", dupa ce instanta a respins propunerea de emitere a unui mandat de arestare pe numele sau.
La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, instanta Tribunalului Bucuresti a trimis dosarul lui Radu Bolgiu la Parchetul Capitalei, pentru ca procurorii, conform procedurilor in vigoare privind competenta mandatului de arestare, sa propuna judecatorilor arestarea lui preventiva. Potrivit modificarilor aduse Constitutiei, judecatorii sunt cei abilitati de a emite mandate de arestare. Astfel, decizia instantei de returnare a dosarului referitor la Bolgiu, pentru finalizarea cercetarilor a vizat competenta, nu legalitatea. Procurorii au trimis din nou dosarul la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventiva, insa, ieri, instanta a respins aceasta solicitare, dispunand cercetarea lui Bolgiu in stare de libertate, invocand starea medicala grava a acestuia, care s-ar afla in Spania. Numai ca exista unele informatii potrivit carora "Robocop" nu se mai afla in aceasta tara. In luna noiembrie a anului trecut, ZIUA a publicat un material in care arata ca Bolgiu, celebrul bandit impuscat de politia spaniola in urma cu aproape doi ani, a disparut din clinica de la Castelon de la Plana unde era tratat, imediat ce a putut fi transportabil. Reporterii ZIUA au verificat atunci daca "Robocop" mai este internat, dar nici un spital din Castellano nu a confirmat ca el s-ar mai afla acolo. Pe 23 decembrie 2003, Bolgiu a fost impuscat in cap de politistii spanioli care l-au surprins in timp ce incerca sa fure un autoturism. In vara anului 2004, Biroul Interpol din Madrid a transmis IGP ca Sectia I Penala a Tribunalului National din Spania (autoritate competenta sa judece cererea autoritatilor romane de extradare a lui Bolgiu) a hotarat sa nu dea curs acestei solicitari, "din rationamente umanitare", argumentate de starea de sanatate a romanului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.