Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a calificat ieri informatiile aparute in Ziarul ZIUA, privind spionarea europarlamentarului Arie Oostlander, ca fiind "o poveste". "Este simptomatic in peisajul politicii romanesti ca atunci cand apar pro
Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a calificat ieri informatiile aparute in Ziarul ZIUA, privind spionarea europarlamentarului Arie Oostlander, ca fiind "o poveste". "Este simptomatic in peisajul politicii romanesti ca atunci cand apar probleme grave la nivelul coalitiei la putere, a actului de guvernare, automat sunt lansate pe piata tot felul de povesti, cum este acum cea privind spionarea europarlamentarului Ooslander", a spus Corlatean. Dupa parerea purtatorului de cuvant al PSD, informatiile aparute in ZIUA sunt "chestiuni lipsite de fundament si penibile", intrucat, a sustinut el, nu ar exista motive pentru spionarea unui europarlamentar. Justificari concludente nu a avut Corlatean, ci doar a spus ca acest lucru ar contraveni practicilor democratice. Liderul PSD a explicat ca in interviul dat de Ooslander ziarului ZIUA, europarlamentarul face referire la acest lucru fara o baza reala. Potrivit lui Corlatean, Oostlander invoca doar "asa-zisele" stenograme ale PSD in care se spune ca cineva ar fi pus sa fie urmarit. Purtatorul de cuvant al PSD a adaugat ca nu crede ca europarlamentarul Ooslander a fost manat de rea intentie, ci a fost gresit informat. In plus, a adaugat Corlatean, incercand sa-si construiasca o justificare, Oostlander nu a spus ca a simtit ca este spionat, ci ca staff-ul sau ar fi stiut acest lucru. "Se continua incercarea de demonizare a PSD intr-un moment in care coalitia la guvernare are serioase probleme", a spus Corlatean, incercand sa se abata cu gratie de la subiect. Ziarul ZIUA a dezvaluit in editia de vineri, citand experti europeni, ca serviciile secrete romanesti (SRI si SIE) l-au supravegheat indeaproape, anul trecut, pe Arie Oostlander, parlamentar european la acea data si membru al Partidului Crestin Democrat din Olanda. Alaturi de Oostlander, au fost supravegheati membri ai echipei sale de experti, cu scopul "influentarii pozitive" a europarlamentarului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.