Un grup de investitori spanioli vor construi incepand cu luna martie in localitatea brasoveana Prejmer un parc industrial, informeaza Rompres. Dupa intalnirea acestora cu oficialitatile locale, in cursul saptamanii trecute, subprefectul Szakal Andras
Un grup de investitori spanioli vor construi incepand cu luna martie in localitatea brasoveana Prejmer un parc industrial, informeaza Rompres. Dupa intalnirea acestora cu oficialitatile locale, in cursul saptamanii trecute, subprefectul Szakal Andras a declarat ca autoritatile locale s-au angajat in fata investitorilor spanioli sa ia legatura cu reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului pentru a-i convinge de rentabilitatea investitiei de la Prejmer. De asemenea, se va discuta cu sefii de la Electrica si Distrigaz pentru a se vedea de ce solicitarile oamenilor de afaceri spanioli nu au primit nici un raspuns cu privire la introducerea retelelor de utilitati pe terenul parcului industrial, teren cumparat deja de spanioli.
Subprefectul a mai precizat ca Parcul Industrial de la Prejmer este conceput cu adevarat la standarde occidentale dupa ce i-a fost prezentat proiectul si nu seamana deloc cu parcurile industriale existente deja la Brasov. Viitorul Parc Industrial de la Prejmer va asigura peste 5000 de locuri de munca in domenii precum industria textilelor si a automobilelor.
O pondere de 60% o vor avea firmele spaniole si 40% cele romanesti. Investitiile oamenilor de afaceri din Spania in viitorul parc industrial se ridica la 20 de milioane de dolari. Parcul Industrial de la Prejmer va fi al patrulea din judetul Brasov, dupa cele de la Zarnesti, Metrom si Carfil din municipiul Brasov. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.