Sex, sex, mereu sex... Se gandesc la el, il cauta, deseori punandu-si in pericol relatia pentru ca partenerii nu reusesc sa faca fata acestui ritm. Este cazul bulimicilor de sex, altfel spus, bolnavii de sex addiction sau de dependenta de sex, persoa
Sex, sex, mereu sex... Se gandesc la el, il cauta, deseori punandu-si in pericol relatia pentru ca partenerii nu reusesc sa faca fata acestui ritm. Este cazul bulimicilor de sex, altfel spus, bolnavii de sex addiction sau de dependenta de sex, persoane pentru care ceea ce la inceput era o placere s-a transformat intr-o adevarata obsesie.
In Italia, de aceasta "boala" sufera sase la suta dintre barbati si trei la suta dintre femei, cum afirma specialistii de la Federserd, centru care se ocupa de tratarea dependentelor. Este vorba de femei si barbati cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, de cele mai multe ori casatoriti si cu fel de fel de profesii. Printre simptomele colaterale ale acestei dependente se numara starile de anxietate si insomnie, epuizare fizica si tensiune crescuta. In cazul femeilor, la dependenta de sex sau sexual addiction se adauga de cele mai multe ori asa-numita "love addiction", dependenta de iubire, de afectivitate.

Clinici sexuale pentru suferinzi
In schimb, sase barbati dintr-o suta petrec ore intregi in fata computerului trecand de la un site pornografic la celalalt. Singurul gand prezent permanent in mintea lor este sexul si aceasta obsesie ii face sa isi neglijeze meseria, familia si orice alt aspect al propriei vieti. Cauza acestor comportamente obsesive este, de cele mai multe ori, lipsa de autostima din care deriva cautarea obsesiva de afectiune si aprobare prin intermediul randamentului sexual.
In spatele acestei situatii, insa, deseori se ascunde si o fuga de propria persoana, din cauza unor sentimente de nemultumire interioara pe care respectivul individ nu doreste sa le realizeze si de care incearca sa scape prin expunerea permanenta la situatii excitante, care indeparteaza gandurile negre.
Pentru a veni in ajutorul numarului tot mai mare de bolnavi de sex addiction, in Italia si nu numai, au fost deschise asa-numitele "clinici sexuale", unde suferinzii primesc tratamentele potrivite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.