Nu aveti un prieten sau o prietena apropiata in fata caruia (careia) sa va deschideti sufletul? Sunteti singuri? Scrieti-i doamnei Letitia, care va incerca sa va fie cel mai apropiat prieten respectandu-va, in acelasi timp, confidentialitatea. Trimit

Nu aveti un prieten sau o prietena apropiata in fata caruia (careia) sa va deschideti sufletul? Sunteti singuri? Scrieti-i doamnei Letitia, care va incerca sa va fie cel mai apropiat prieten respectandu-va, in acelasi timp, confidentialitatea. Trimiteti problemele dumneavoastra in scris, pe adresa redactiei: Bucuresti, str. Fabrica de Glucoza nr. 5, sector 2, Redactia Libertatea si mentionati pe plic: "Pentru Letitia".

"imi este foarte frica de barbati"

Nu este genul meu sa cer ajutor in nici o situatie grea in care m-as afla. Sunt o luptatoare din fire si chiar mi-a reusit pana acum. Am o viata linistita si ponderata, prieteni buni si o teorie: totul se rezolva cu bani. Am aproape 40 de ani, sunt singura din 1990, nu m-am simtit niciodata singura, dar o data cu trecerea timpului simt ca am nevoie de cineva de suflet numai pentru suflet.
imi este foarte frica de barbati pentru ca am suferit si am fost umilita in casnicia mea, am ramas cu sechele la propriu si asta nu ma lasa sa uit. Ce sa fac? O sa-mi spuneti ca trebuie sa incerc, ca exista si oameni buni.
Credeti-ma am incercat si nu tine.
Ela,
Bucuresti

Ai suferit mult, dar teama pe care ti-o inspira barbatii are radacini adanci

Draga Ela, barbatii sunt capabili sa faca mult rau unei femei chiar si atunci cand pretind ca o iubesc. Nu spun ca exista si barbati buni, dar cred ca exista si barbati care merita o sansa. Una, nu mai multe.
Pana acum ai avut ghinionul sa dai numai peste barbati care nu te meritau. Daca vrei cu adevarat sa treci peste impasul in care te afli ar fi bine sa apelezi la un psiholog. Daca iti este indiferent si vrei sa ai un barbat doar ca asa trebuie sau ca asa este firesc, mai bine renunta. iti este mai bine singura. Pentru ca este in natura barbatilor sa raneasca o femeie numai si prin simplul fapt ca nu o inteleg.
Sau ai putea incerca sa cauti un barbat deosebit de cei care te-au atras pana acum. Exista teorii care spun ca unii oameni se simt atrasi numai de persoane care au un potential mare de a face rau. Poate ca esti genul acesta de femeie.
Cu toate astea eu cred ca cel mai bine ar fi pentru tine sa mergi la un psiholog care te-ar putea ajuta sa intelegi care este problema ta. Cu siguranta ai suferit mult, dar lipsa ta de incredere in barbati si frica pe care acestia ti-o inspira au radacini adanci si pana nu vei reusi sa scoti la iveala din subconstient adevaratele motive ale acestei temeri nu vei reusi sa-ti gasesti un partener in care sa investesti din nou, incredere si, de ce nu, dragoste.

"Femeile trecute de 45 de ani sunt cele mai pretentioase de pe pamant"

Sunt un mare cititor al ziarului Libertatea. Felicit tot colectivul de redactie, in frunte cu doamna Letitia si va doresc un an nou bun si sa continuati tot asa!
Am scris un articol in ziarul Libertatea, precum ca am 62 ani si sunt singur de vreo 13 ani, in luna iunie 2004. Dupa ce a aparut articolul in ziar, au inceput sa apara doamnele sunand la telefon. La inceput am ramas surprins de cate femei la varsta a treia sunt singure si m-a cuprins un fel de mila, fiindca stiu si eu cat de grea e singuratatea, dar pe parcurs am inceput sa gandesc altfel. Va dau un moment din acest episod al telefoanelor date de diferite doamne. M-a sunat o doamna din Bucuresti si a inceput sa ma intrebe cati ani am - i-am spus 62, cate kg am - 72, ce inaltime am - 1,70 m, ce numar port la pantofi - 42, ce talie am - 52, ce culoare au ochii - sincer sa fiu, nu stiu, daca port ochelari si de ce, daca fumez - nu, daca beau - mai beau si eu cate o sticla de bere si un pahar de vin natural - mi-a spus ca nu e bun, ce pensie am si daca am copii - da, daca am masina - nu. Va spun sincer, eu am lucrat ca sofer de cursa lunga in toata tara si am cunoscut foarte multe fete si femei. Cand eram cavaler, fetele nu erau asa de pretentioase ca femeile acestea care mi-au telefonat. Sincer sa fiu, am ajuns la concluzia ca femeile trecute de 45 de ani sunt cele mai pretentioase de pe pamant si au un fel de a gandi ca inca sunt la varsta de 20-25 de ani. Sincer sa fiu, cred ca mintea s-a blocat pentru moment.
O alta doamna din orasul Bacau mi-a dat cam vreo 32 de telefoane - cand ma duc la Bacau sa ne intalnim, pentru ca eu locuiesc in Iasi. I-am spus cand am si eu posibilitatea, ca eu in momentul de fata sunt pensionar, dar mai lucrez ca instructor auto. A venit timpul si m-am dus in Bacau si m-am intalnit cu doamna respectiva. Aceasta intalnire a durat cam 4 minute, dupa care mi-a spus ca are o treaba.
O doamna din Iasi m-a sunat de vreo 10 ori, cand pot sa ma intalnesc eu ea si i-am spus ca nu pot acuma si a venit timpul si
m-am intalnit cu ea. A fost o discutie in care ea mi-a spus ca s-a despartit de fostul ei sot si vrea sa gaseasca un barbat care sa o plimbe cat mai mult prin tara si strainatate, dupa care mi-a spus la revedere si atat.
Rog pe aceste doamne care nu au ce face si n-au nici o ocupatie sa nu mai sune la barbati care dau un articol in ziar. Mai bine sa-si vada de treaba lor. Eu, dupa mine, cred ca nici nu stiu ce vor, sau vor sa gaseasca timpul pe care l-au pierdut degeaba. Cred ca aceste doamne n-au cunoscut ce sunt acele clipe grele ale vietii si ce trebuie sa faca de acum incolo.
Dinu C., str. Prof. Simionescu 23, Iasi


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.