Mohammad Khatami, presedintele Iranului, a afirmat, ca stabilitatea din Afganistan este legata de situatia din propria sa tara - transmite Associated Press, preluat de Rompres. Presedintele iranian Khatami si omologul sau afgan Hamid Karzai, care a i
Mohammad Khatami, presedintele Iranului, a afirmat, ca stabilitatea din Afganistan este legata de situatia din propria sa tara - transmite Associated Press, preluat de Rompres. Presedintele iranian Khatami si omologul sau afgan Hamid Karzai, care a incheiat vizita de doua zile in Iran, au participat la Do Gharun, la frontiera comuna, la ceremonia de inaugurare a unei sosele de 122 de kilometri intre cele doua tari, proaspat restaurate, si a unei linii de transport de electricitate de 132 kW din Iran catre orasul afgan Herat, finantata de Teheran cu 75 de milioane de dolari. "Noi dorim un Afganistan stabil, demn, care face progrese, si eu cred ca securitatea noastra inseamna si securitatea Afganistanului. Stabilitatea noastra si cea a Afganistanului sunt legate. Progresul si dezvoltarea noastra sunt legate de dezvoltarea Afganistanului", a spus dl Khatami. Oficialii iranieni au subliniat necesitatea cooperarii intre cele doua tari pentru ca guvernul afgan sa poata eradica industria drogurilor, in plina dezvoltare. Cei doi lideri au ajuns la punctul de granita cu elicopterul, venind de la Teheran. "Acesta este un pas foarte important pentru procesul de reconstructie al Afganistanului. Ajutorul Iranului inseamna aur", a spus Hamid Karzai, care a ales Iranul drept destinatie a primei sale vizite oficiale de la investirea oficiala ca presedinte al Afganistanului, ales democratic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.