Mai mult de 2500 miliarde de lei reprezinta debitul agentilor economici ialomiteni fata de bugetul de stat, in anul trecut. Potrivit Rompres, incasarile au fost de 3137,2 miliarde de lei, dar acestea puteau fi cu circa 44% mai mari daca toti agentii
Mai mult de 2500 miliarde de lei reprezinta debitul agentilor economici ialomiteni fata de bugetul de stat, in anul trecut. Potrivit Rompres, incasarile au fost de 3137,2 miliarde de lei, dar acestea puteau fi cu circa 44% mai mari daca toti agentii economici isi plateau datoriile catre stat in anul 2004, informeaza Directia Generala a Finantelor Publice din Ialomita. Cele mai mari datorii provin de la firmele aflate in reorganizare judiciara sau in faliment, precum si de la cele care au ca obiect de activitate productia agro-zootehnica.
Nicolae Vajdea, directorul institutiei financiare amintite, a declarat ca executarile silite, popririle pe conturile bancare ale datornicilor, ori valorificarea unor bunuri mobile sau imobile ale acestora, sechestrate si scoase la vanzare, "nu rezolva problema platii datoriilor, de cele mai multe ori incasarile prin aceste forme de recuperare a banilor datorati statului fiind nesemnificative". (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.