Punct bifat pe agenda de lucru a Guvernului: au fost publicate in Monitorul Oficial noile salarii ale bugetarilor! Veniturile lunare ale parlamentarilor, ale ministrilor si consilierilor din structurile Puterii - tot mai umflate, iar cele ale profeso
Punct bifat pe agenda de lucru a Guvernului: au fost publicate in Monitorul Oficial noile salarii ale bugetarilor! Veniturile lunare ale parlamentarilor, ale ministrilor si consilierilor din structurile Puterii - tot mai umflate, iar cele ale profesorilor, medicilor si cercetatorilor - tot o bataie de joc. 45 de milioane un parlamentar - 9 milioane un profesor universitar, 30 de milioane un consilier prezidential - 7 milioane un cercetator, 5 milioane soferul unui ministru - 3 milioane un medic stagiar. Cifre aproximative. Uite cum, dupa doar o luna de la instalarea guvernului liberalo-democrat in Palatul Victoria, euforia portocalie se risipeste din mintea si sufletul multora, lasand din nou ca punct de referinta traditionala burta goala a romanului!
Scriitorii, artistii si toti cei care traiesc din vanzarea drepturilor de autor nu sunt lamuriti inca daca vor castiga ceva in plus, fiindca pe vechea lege plateau impozit la stat cu un procent mai putin, adica 15%. Nu stiu nici daca vor mai ingrosa cozile la administratiile financiare ca sa dezlege enigmele fiselor fiscale "FF1" si "FF2". Unii din ei au suduit si comentat la berarie. Profesorii insa, urmand exemplul cercetatorilor stiintifici, au amenintat ca ies in strada. Caci, nu-i asa?, s-a schimbat puterea, dar obiceiurile au ramas aceleasi: salariile lor mari, mii de miliarde investite la Casa Poporului pentru confortul parlamentarilor, afaceri ministeriale cu miros de PNA, lupte intestine in PD si PNL, faultari in Alianta, capete taiate pentru instalarea prietenilor in posturi ravnite. Oare sintagma "Sa traiti bine!" reprezenta o promisiune sau era o urare?!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.