Federatia Sindicatelor din Cercetare a solicitat factorilor de decizie politica ca sectorul cercetarii din Romania sa fie considerat prioritate nationala, informeaza Rompres. "Cerem presedintelui si premierului Romaniei sa considere cercetarea ca pri
Federatia Sindicatelor din Cercetare a solicitat factorilor de decizie politica ca sectorul cercetarii din Romania sa fie considerat prioritate nationala, informeaza Rompres. "Cerem presedintelui si premierului Romaniei sa considere cercetarea ca prioritate nationala si sa stopeze jaful demarat cu multi ani in urma in acest domeniu", a declarat Radu Minea, presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare Proiectare.
FSLCP a mai cerut stoparea proceselor de privatizare a institutelor de cercetari care se face prin fragmentarea acestora.
"Interesul pentru cumparator este prezentat doar de terenul din jurul cladirilor si nicidecum de activitatea de cercetare propriu-zisa", a subliniat liderul sindical.
Sindicalistii sustin ca an de an bugetul pentru cercetare a fost micsorat, iar multe din atributiile acestui domeniu au fost transferate la nivelul invatamantului superior, diminuandu-se astfel si fondurile alocate cercetarii.
"Solicitam returnarea de urgenta a celor 228 de miliarde de lei care au fost luati anul trecut din bugetul cercetarii si transferati la invatamantul superior", a declarat Radu Minea. Acesta a trimis scrisori deschise atat premierului, cat si presedintelui Romaniei in cadrul carora, prin exemple concrete face dovada "coruptiei din cercetare". (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.