Duma de Stat din Rusia i-a interzis unei pianiste sa mai cante in restaurantul institutiei, dupa ce aceasta a interpretat un cantec despre puscariasi, relateaza BBC online. Pianista Olga Skiba a fost initial angajata pentru a-i delecta pe parlamentar
Duma de Stat din Rusia i-a interzis unei pianiste sa mai cante in restaurantul institutiei, dupa ce aceasta a interpretat un cantec despre puscariasi, relateaza BBC online. Pianista Olga Skiba a fost initial angajata pentru a-i delecta pe parlamentari cu acordurile muzicii lui Mozart si Chopin, insa aceasta a trebuit sa faca fata altor cereri care vizau cantece "mai populare". Dupa ce Olga a interpretat o melodie veche de 80 de ani, "Murka", artista a fost suspendata pentru trei saptamani, ca pedeapsa pentru alegerea melodiei respective. In cantecul Murka este vorba despre un gangster care si-a ucis prietena, fata fiind de fapt un agent secret al politiei secrete bolsevice. Murka este considerat a fi un exemplu clasic de "cantec golanesc, de puscarie" si a fost compus la Odessa, in anii '20. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.