Viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, a sustinut, joi, "audiente in direct" la redactia ziarului Libertatea. El a raspuns timp de doua ore la telefonul cititorului si a oferit lamuriri in privinta caselor nationalizate, a retelelor publice de apa si
Viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, a sustinut, joi, "audiente in direct" la redactia ziarului Libertatea. El a raspuns timp de doua ore la telefonul cititorului si a oferit lamuriri in privinta caselor nationalizate, a retelelor publice de apa si de termoficare, dar si a cartierului Henri Coanda. Iata cateva din cele mai importante intrebari si raspunsurile oferite de Ludovic Orban. Adela Enciu - Locuiesc intr-o casa nationalizata, pe care am cumparat-o in baza Legii 112, iar pe atunci nu avea proprietar. Dupa aceea a fost revendicata. Ne pot da afara? Cei care sunt chiriasi pot avea probleme?
Raspuns: Ca un cumparator de buna credinta, ramaneti proprietar. Pentru casele cumparate de chiriasi, notificatorii primesc despagubiri de la Prefectura. Chiriasii care nu se inteleg cu proprietarii asupra chiriei, vor primi casa de la primarie. Se vor construi cateva blocuri tocmai pentru chiriasii evacuati.
Victor Amariutei - Am revendicat un apartament. Am depus in noiembrie si actele legalizate care mi s-au cerut, dar nu am primit inca nici un raspuns.
Am solicitat marirea numarului de juristi care sa lucreze la dosarele depuse in baza Legii 10. Comisia va lucra in plen in fiecare zi, astfel incat toate dosarele sa fie solutionate pana la sfarsitul anului.
Luminita serbanescu - Ce planuri mai are primaria in privinta mizeriei facute de caini si a strazilor neasfaltate.
in privinta cainilor comunitari, ASA va lucra din nou la capacitate maxima, iar amenzile pentru stapanii care nu curata murdaria facuta de caini vor ajunge la 30 milioane lei. De asemenea, toate marile artere de circulatie vor fi ca in palma in cel mult doi ani.
Vladimir Marin - Sunt pensionar si vreau sa aflu cand vom primi permisele gratuite pe RATB. Acum circulam cu cele vechi, dar din martie ce facem?
Consiliul General va discuta saptamana viitoare un proiect potrivit caruia vor beneficia de gratuitate pensionarii peste 70 de ani, indiferent de pensie (vor putea circula doar pe baza buletinului), dar si cei de pana la 70 de ani cu o pensie mai mica de 3.800.000 lei. Pe langa buletin, ei vor avea nevoie si de talonul de pensie. Hotararea poate intra in vigoare de la 1 martie.
Ioan Olteanu - Sunt presedintele asociatiei de locatari din sos. Panduri nr.19. Avem o mare problema cu Apa Nova, care refuza sa inlocuiasca retelele telescopice din zona si ne obliga sa stam cu un singur contor la patru blocuri.
Daca nu va reglementa problema retelelor telescopice, Apa Nova va fi amendata, conform contractului, cu 1,5 milioane $. Ei refuza sa recunoasca preluarea in patrimoniu a acestor retele, pentru ca ar trebui sa le inlocuiasca.
Claudia Laudescu - in blocul de pe str. 9 Mai, nr. 9, nu avem caldura si suntem nevoiti sa folosim caloriferele electrice. Avem 15 grade in casa.
Am vorbit cu directorul RADET, Virgil Ramba si a spus ca va trimite o echipa ca sa rezolve problema.
Cristina Burciu - Am un contract cu ANL pentru cartierul Henri Coanda. As vrea sa stiu daca se mai construieste sau nu.
Terenul este notificat in mare parte si nu au fost trase nici macar utilitatile. Imediat dupa numirea directorului Agentiei Nationale a Locuintelor, impreuna cu primarul Andrei Chiliman, vom gasi o rezolvare urgenta a acestei probleme


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.