Judetul Bistrita-Nasaud a inregistrat, la finalul anului 2004, nu numai o descrestere a volumului investitiilor, ci si a numarului de turisti, conform datelor facute publice de Directia de Statistica Judeteana, informeaza Rompres. Volumul investitiil
Judetul Bistrita-Nasaud a inregistrat, la finalul anului 2004, nu numai o descrestere a volumului investitiilor, ci si a numarului de turisti, conform datelor facute publice de Directia de Statistica Judeteana, informeaza Rompres. Volumul investitiilor s-a diminuat, la incheierea trimestrului III al anului trecut, cu peste 12 procente fata de 2003, un regres fiind inregistrat si in domeniul constructiilor, care au scazut cu aproximativ 14%. In ceea ce priveste cheltuielile pentru investitii de natura utilajelor si a mijloacelor de transport, acestea sunt mai mici cu 6 procente fata de aceeasi perioada a anului 2003.
Cu toate ca beneficiaza de locatii turistice de interes national, cum ar fi Castelul Dracula, Pestera Izvorul Tausoarelor si Pasul Tihuta, Bistrita-Nasaud reuseste sa atraga, lunar, putin peste 5500 de turisti, 90% dintre acestia preferand sa se cazeze la hoteluri, si nu la pensiuni turistice. Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare este in descrestere fata de 2003, iar durata medie a unui sejur in judet nu depaseste patru zile. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.