Adriean Videanu, vicepresedinte al PD, a negat ieri, intr-o conferinta de presa, existenta unor tabere in conducerea partidului, dar a admis ca personalitatea lui Traian Basescu a lasat un gol de autoritate la varful acestei formatiuni, "gol ce nu po
Adriean Videanu, vicepresedinte al PD, a negat ieri, intr-o conferinta de presa, existenta unor tabere in conducerea partidului, dar a admis ca personalitatea lui Traian Basescu a lasat un gol de autoritate la varful acestei formatiuni, "gol ce nu poate fi umplut in aceasta perioada de o singura persoana". Videanu a subliniat ca este in aceeasi echipa cu Emil Boc, Vasile Blaga, Cozmin Gusa, Radu Berceanu, "cu toti cei care vor ca PD sa aiba ascensiunea pe care ne-o dorim". El a adaugat: "Speculatiile din ultima vreme cum ca au inceput sa se creeze tabere, echipe, in interiorul PD, doresc sa le dezmint pentru ca nu cred ca reprezentantul unei tabere poate sa umple acest gol de autoritate, indiferent cine este el".
Videanu a calificat drept nestatutar demersul initiat de deputatul Lavinia Sandru, si semnat de alti 16 democrati, in favoarea sustinerii candidaturii lui Cozmin Gusa la presedintia partidului pentru simplu fapt ca acesta nu are vechimea necesara. El a explicat faptul ca "omul caruia ii face cel mai mare rau acest demers este chiar Cozmin Gusa", initiativa Laviniei Sandru "speculand inocent disponibilitatea unor reprezentanti ai PD", preocupati de situatia din interiorul partidului. Vicepresedintele democrat a precizat ca a discutat deja cu cei mai multi dintre semnatarii demersului in favoarea lui Gusa, iar acestia au recunoscut ca intentia lor nu a fost de a starni o disputa in PD. Videanu a mai spus ca, deocamdata, Cozmin Gusa nu indeplineste conditiile statutare - legate de vechimea de minimum trei ani in partid - pentru a candida la sefia formatiunii, insa statutul urmeaza sa fie modificat.
Adriean Videanu a insistat ca prioritatea PD o constituie alegerile de la Primaria Bucuresti, actiuni precum cea a Laviniei Sandru urmand sa inceapa atunci cand instantele PD o vor hotari, adica dupa ce se va stabili data Conventiei Nationale. El a pus gestul Laviniei Sandru pe seama lipsei de experienta politica, precizand ca nu se vor adopta sanctiuni in acest caz. Liderul democrat a estimat ca rezultatele sondajului CURS-CSOP, care vor fi determinante in alegerea candidatului PNL-PD la functia de primar general al Capitalei, vor fi cunoscute cel mai probabil luni. Vicepresedintele democrat a apreciat ca "partidul trebuie sa fie in totalitate mobilizat in privinta Primariei Capitalei", amintind ca Primaria Bucurestilor a fost "o reduta extrem de puternica a PD, care i-a asigurat sansa succesului".
Gusa se gandeste la sefia PD
Cozmin Gusa a declarat, miercuri seara, pentru cotidianul "Ziarul Clujeanului", citat de Mediafax, ca se gandeste serios sa candideze la presedintia PD. "Ma gandesc serios sa candidez la functia aceasta si ma voi gandi serios si la sustinerea oferita de liderii din mai multe judete", a afirmat Gusa. Surse din PD au declarat ca, daca nu va avea succes, Gusa ar intentiona sa plece din randul democratilor si, alaturi de Victor Ponta si de cativa membri importanti ai PNL, sa formeze un nou partid social-democrat. Mai mult, exista unele voci care sustin ca in spatele acestei miscari s-ar putea afla Adrian Nastase, care, nemultumit de conflictele cu Ion Iliescu, ar incuraja crearea unui nou partid, relateaza ziarul citat.
Gusa a negat toate aceste zvonuri, spunand ca nu vrea sa paraseasca PD, dar ca se gandeste serios la presedintia partidului. Intentia sa vine dupa ce 17 lideri ai PD - primari de municipii, presedinti de filiale si parlamentari - i-au adresat o scrisoare in care ii cer sa candideze la functia cea mai inalta din partid.
"Gusa e un personaj care iti impune sa stai tot timpul cu fata. Nu are Dumnezei si nu are complexe... eventual complexul Hasdeu. Insa nu este comparabil cu Boc, sunt aluaturi diferite. Cand zici Gusa, zici chifle si cozonaci. Boc are alta anvergura", a declarat pentru "Ziarul Clujeanului" Octavian Iacob, fost sef de cabinet al senatorului PSD Grigore Zanc si fost director la "Mesagerul Transilvan", cotidian transformat de Cozmin Gusa in "Stirea" si dus la faliment.
Deputatul PD Daniel Buda considera ca Gusa nu poate candida la presedintia partidului deoarece ar fi nestatutar, regulamentul PD cerand o vechime de minimum trei ani in partid. "Indiferent cine si de unde vine, nu cred ca va putea sa-l invinga pe Boc in aceasta competitie, insa orice candidatura, atat timp cat este statutara, e binevenita", a spus Buda, citat de ziarul amintit.
Conducerea PD s-a confruntat cu o scrisoare semnata de 17 democrati, deputati si primari, care i-au cerut miercuri lui Cozmin Gusa o intalnire informala privind posibila sa candidatura la presedintia partidului. In opinia celor 17, "solutia de continuare a politicii lui Traian Basescu in PD "fiind reprezentata de Cozmin Gusa. Acestia sustin ca Gusa trebuie sa participe la depunerea unei motiuni pentru castigarea alegerilor din partid. Gusa a refuzat sa faca vreo declaratie, spunand doar ca se va intalni cu colegii care i-au cerut acest lucru. Initiatorul scrisorii este deputatul Lavinia Sandru, iar semnatarii sunt: primarii - Mircea Hava (Alba Iulia), Gheorghe Scripcaru (Brasov), Mircea Gutau (Ramnicu Valcea), Darius Valcov (Slatina), lideri ai unor organizatii judetene - Gheorghe Baciu (Covasna), Dinu Socotar (Mures) si deputatii - Roberta Anastase, Marcel Romanescu, Monica Iacob-Ridzi, Petru Movila, Marius Rogin, Petre Strachinaru, Aurel Olareanu, Dumitru Puchianu, Anca Constantinescu, Aurelian Pavelescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.