LAPTE PRAF PENTRU SUGARI. Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a precizat ca programul national privind distribuirea gratuita a laptelui praf pentru sugarii care nu pot fi alaptati pe cale naturala va fi continuat in limita a 8,3% din bugetul pe anul
LAPTE PRAF PENTRU SUGARI. Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a precizat ca programul national privind distribuirea gratuita a laptelui praf pentru sugarii care nu pot fi alaptati pe cale naturala va fi continuat in limita a 8,3% din bugetul pe anul trecut. Achizitiile privind laptele praf vor fi verificate la nivelul fiecarui judet, pentru luna februarie, livrarile fiind facute in functie de bugetele existente, fara ca programul sa fie intrerupt. Potrivit ministrului, din martie va fi organizata achizitia nationala de lapte praf, astfel incat sa nu existe diferente de la un judet la altul in livrarea acestui produs. Bugetul pentru 2005 destinat acestui progam este de peste 350 de miliarde de lei.

OFTALMOLOGIE. Sectia de oftalmologie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a fost luata cu asalt in aceste zile. Peste 20 de internari s-au efectuat intr-o singura zi, iar aproximativ 50 de bolnavi stau inghesuiti in 25 de paturi, informeaza Rompres. Seful de sectie, care este si singurul specialist din unitatea sanitara, dr. Valerica Ilies, spune ca ianuarie si februarie sunt lunile de varf ale fiecarui an. Majoritatea oamenilor de la tara profita de sezonul rece, in care nu se efectueaza munci agricole, pentru a-si trata afectiunile.
CONSULTATII. Zeci de tulceni din comuna Daeni au fost consultati de angajatii unei firme despre care filiala tulceana a Colegiului Medicilor din Romania (CMR) nu stie nimic. ""Oamenii au platit cate 300.000 de lei pentru a li se spune de ce sufera, dupa ce li s-au pus benzi pe mana si pe cap de angajatii unei firme care au un aparat de biorezonanta. Or, noi nu stim cat de relevante sunt aceste analize"", a declarat Elena Stamate, presedintele CMR Tulcea. Ea a mai spus ca a incercat sa afle numele firmei, dar nu a inteles denumirea exacta a acesteia si nici informatii despre numarul de inregistrare al aparatului nu a reusit sa obtina pana in prezent.
TERAPII. Un sfert din europenii afectati de o forma sau alta de cancer sunt adeptii terapiilor alternative, arata un studiu publicat in Annals of Oncology. Profesorul Alex Molassiotis si colegii sai britanici de la Universitatea din Manchester, autorii studiului, se declara ingrijorati de aceste rezultate, pentru ca persoanele bolnave de cancer, mai ales femei, au apelat la fitoterapie, homeopatie, terapii spirituale fara avizul medicului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.