Conducerea Republicii Moldova este dispusa sa adopte o lege cu privire la autonomia regiunii transnistrene, a declarat ieri presedintele moldovean, Vladimir Voronin, in timpul intalnirii avute cu membrii delegatiei Comisiei de monitorizare a Adunarii
Conducerea Republicii Moldova este dispusa sa adopte o lege cu privire la autonomia regiunii transnistrene, a declarat ieri presedintele moldovean, Vladimir Voronin, in timpul intalnirii avute cu membrii delegatiei Comisiei de monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Josette Durrieu si Andre Kvakkestad, informeaza Rompres. Este pentru prima data cand presedintele moldovean ia in discutie recunoasterea, pentru separatistii de la Tiraspol, a unei forme de independenta fata de autoritatile de la Chisinau. Anul trecut, Vladimir Voronin a respins planul rusesc ce prevedea rezolvarea situatiei Transnistriei prin federalizarea Republicii Moldova. Vladimir Voronin le-a transmis raportorilor europeni ingrijorarea in legatura cu recentele actiuni ale autoritatilor de la Tiraspol, orientate spre tensionarea situatiei in stanga Nistrului, mentionand ca mobilizarea, concentrarea unitatilor si tehnicii armate in zona de securitate ar putea fi urmate de unele provocari, menite sa justifice prezenta fortelor militare straine in regiune. (George COMAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.