Comisia Europeana asteapta propuneri pentru inceperea pregatirii judecatoriilor nationale in dreptul european al concurentei si consolidarea cooperarii judiciare intre judecatorii nationali. Bugetul de care dispune forul european este de peste 800
Comisia Europeana asteapta propuneri pentru inceperea pregatirii judecatoriilor nationale in dreptul european al concurentei si consolidarea cooperarii judiciare intre judecatorii nationali.
Bugetul de care dispune forul european este de peste 800.000 de euro, iar printre activitatile eligibile se numara organizarea de conferinte si seminarii pe marginea dreptului comunitar al concurentei, pregatirea pe termen scurt sau lung in acest domeniu, distribuirea de documentatie si informatie, colaborarea intre autoritatile judiciare sau alte organe publice ori private responsabile cu impulsionarea sau monitorizarea aplicarii corecte a dreptului comunitar de catre judecatorii nationali.
Finantarea poate fi solicitata de judecatorii celor 25 de state membre ale Uniunii Europene, din alte parti contractante ale spatiului economic european cum ar fi Islanda, Liechtenstein si Norvegia, dar si din Romania si Bulgaria, asteptate in acest club din 2007.
Proiectele trebuie finalizate inainte de 1 iulie 2006, iar termenul limita pentru depunerea propunerilor este 4 martie anul acesta. Judecatorii isi vor depune cererile la Comisia Europeana din Bruxelles.
Dezbaterile continua si pe tema infiintarii Agentiei pentru Drepturile Fundamentale. In noiembrie anul trecut a fost alcatuit un grup de comisari care raspunde de coerenta initiativelor Comisiei Barroso in domeniul drepturilor fundamentale, al discriminarii sanselor egale si integrarii sociale a grupurilor minoritare. Agentia va fi un instrument independent fata de statele membre ale UE, un aspect foarte important si un instrument nu numai pentru a proteja, ci si pentru a promova drepturile fundamentale. (Radu Croitoru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.