Marea batalie pentru ocuparea postului de presedinte al FR Rugby, care se va da astazi, de la ora 10, in cadrul Adunarii Generale de alegeri, a starnit de mai multe zile o adevarata furtuna in familia sportului cu balonul oval, candidatii la presedin
Marea batalie pentru ocuparea postului de presedinte al FR Rugby, care se va da astazi, de la ora 10, in cadrul Adunarii Generale de alegeri, a starnit de mai multe zile o adevarata furtuna in familia sportului cu balonul oval, candidatii la presedintie Pompilie Bors si George Straton lansand in eter o serie de acuzatii reciproce. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, vicepresedintele CS Dinamo, Pompilie Bors, a acuzat actuala conducere a FRR de mai multe nereguli, precum si de dezinteres total fata de redresarea si dezvoltarea rugby-ului autohton. Demis de catre Consiliul Director al FRR din functia de manager al echipei nationale, pe motiv ca nu s-a prezentat la serviciu in luna ianuarie, a folosit in interes personal automobilul de serviciu si a avut convorbiri de 7,6 milioane de lei la telefonul mobil in ultima luna, Bors a negat toate acuzatiile si a contraatacat, spunand ca exista si alte persoane in federatie care folosesc masinile forului national in interes personal. Totodata, Bors a vorbit despre "managementul defectuos din cadrul FRR, al unor fosti jucatori de mana a doua si a treia, lucru care m-a determinat sa-mi depun candidatura!". Fostul mare jucator a mai adaugat faptul ca fondurile primite de la ANS si IRB au fost prost gestionate. "In tara nu s-a dat nici un tricou, nici o minge, pentru echipele de juniori!", a afirmat Bors, acuzand si lipsa de comunicare dintre federatie si cluburi, dar si salariile foarte mari ale angajatilor FRR. "Ei centreaza si tot ei dau cu capul", a adaugat Pompilie Bors, dupa care a punctat decisiv: "Vad ca s-au grabit sa-mi publice in presa salariul de 99 de milioane de lei pe care l-am luat in 14 luni, dar atunci cand i-am intrebat de salariile lor au evitat sa raspunda. Probabil ca le este teama ca jucatorii vor afla cat de multi bani se pot castiga fara sa faci nimic. In FRR sunt salarii foarte mari. Este normal ca secretarul general sa castige 1000-1500 de euro sau purtatorul de cuvant sa ia 22 de milioane de lei?". De asemenea, Bors a declarat ca mai multe persoane au incercat sa-l determine sa se retraga din cursa, nominalizandu-i pe Viorel Morariu si pe actualul presedinte al COSR, Octavian Morariu. In final, vicepresedintele CS Dinamo a mai spus ca nu renunta la cursa prezidentiala pentru ca numerosi oameni de rugby din tara si-au manifestat sustinerea fata de candidatura sa. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.