Domnule Oostlander, experti din Parlamentul European ne-au informat ca anul trecut v-ati aflat sub supravegherea serviciilor de informatii externe ale Romaniei.
Da.
Cum ati stiut sigur ca sunteti urmarit?
Exista de asemenea detalii
Domnule Oostlander, experti din Parlamentul European ne-au informat ca anul trecut v-ati aflat sub supravegherea serviciilor de informatii externe ale Romaniei.
Da.
Cum ati stiut sigur ca sunteti urmarit?
Exista de asemenea detalii si intr-un articol din presa romaneasca, despre o intalnire secreta a sefilor din partidul socialist (PSD - n.red) cu Adrian Nastase. Am primit transcrierea acestei intalniri de la o ambasada. Si in aceste stenograme se spunea ca ma urmaresc si incearca sa distruga eforturile pe care le faceam pentru normalizarea situatiei din Romania. Arata ca o discutie intre "mafiosi". A fost foarte frumos din partea presei romanesti sa publice asa ceva. Cred ca a fost publicat doar intr-unul sau doua ziare...
Unul dintre ele a fost ZIUA, care le-a publicat si in volum: "Secretele PSD"...
Foarte bine.
Ati avut sentimentul ca ati fost urmarit?
Nu, nu mi-am dat seama. Dar sefii PSD vorbeau si mai multe: despre cum sa-mi distruga influenta si cum sa-mi distruga reputatia si chestii de genul asta. Insa nu am simtit concret faptul ca eram urmarit.
Cum ati caracteriza astfel de metode?
Destul de primitive. Insa bineinteles, guvernul anterior nu era de loc democratic si ne puteam astepta la astfel de actiuni de la acei oameni. Sunt foarte bucuros, alaturi de multi romani cred, de schimbarea regimului. Este foarte bine pentru Romania sa aibe un guvern care isi propune sa combata coruptia. Cred ca noii lideri ai Romaniei chiar au intentia sa faca asa ceva. La inceput eram pesimist in legatura cu aderarea Romaniei in 2007 la Uniunea Europeana. In perioada Guvernului Nastase nu-mi puteam imagina asa ceva, insa cu noul Guvern cred ca va fi posibil.
N-ati fost ingrijorat de actele serviciilor romanesti?
Nu, deloc, nu sunt asa usor de impresionat de astfel de masuri.
Cum a fost experienta dvs cu Romania?
Am fost raportor european si am crezut ca Romania si Bulgaria au nevoie de o atentie speciala datorita situatiei lor de dupa trecerea de la comunism la sistem parlamentar. Aceste doua tari aveau cele mai mari probleme dintre toate tarile candidate. Asa ca am simtit ca este nevoie sa le acord mai multa atentie decat celorlalte tari. Cred ca potentialul Romaniei este foarte mare si tara are foarte multi oameni inteligenti si mana de lucru bine pregatita. Acum exista posibilitatea ca Romania sa dezvolte un sistem democratic. De asemenea exista perspective economice foarte bune. Insa atata vreme cat gradul coruptiei este foarte ridicat si nu este combatut Romania va stagna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.