CREATORUL TRANSFOND, IN ROMANIA. Compania italiana Societa Interbancaria per la€™Automazione (SIA), care a proiectat si instalat sistemul electronic de plati interbancare in Romania, a deschis recent o reprezentanta la Bucuresti. Solutia fu

CREATORUL TRANSFOND, IN ROMANIA. Compania italiana Societa Interbancaria per la€™Automazione (SIA), care a proiectat si instalat sistemul electronic de plati interbancare in Romania, a deschis recent o reprezentanta la Bucuresti. Solutia furnizata de SIA a vizat toate componentele sistemului de plati interbancare, respectiv sistemul de plati de mare valoare, casa automata de compensatie, sistemul de plati de mica valoare si titluri de stat, precum si sistemul de rezerva in caz de dezastre. Sistemul romanesc de plati este gestionat de Societatea Nationala de Transfer de Fonduri si Decontari TransFond.

KPN VINDE EUROWEB. Grupul olandez de telecomunicatii KPN a anuntat ca va vinde catre firma croata Corcyra, pentru suma de opt milioane de dolari, pachetul de 43,5% din actiunile companiei Euroweb International, prezenta si pe piata romaneasca. Suma va fi achitata in doua transe, prima in valoare de un milion de dolari urmand sa fie platita imediat. A doua transa, in valoare de sapte milioane de dolari, va fi virata in contul KPN pana la 1 mai 2006. In noiembrie 1999, compania olandeza a cumparat 51% din Euroweb, pentru 16,3 milioane de dolari.

METROPOLA OPTICA. Un grup format din 40 de companii de telecomunicatii a solicitat guvernelor europene sa investeasca in crearea unei retele care sa conecteze toate locuintele prin fibra optica, program care ar putea costa cateva miliarde de euro. ""Trebuie sa facem un efort similar cu cel presupus de constructia infrastructurii europene de sosele si cai ferate"", a declarat presedintele grupului, Hartwig Tauber, in cadrul unei conferinte din Amsterdam. Administratia metropolei olandeze analizeaza posibilitatea de a suporta costurile conectarii a 40.000 de locuinte prin fibra optica, ceea ce presupune saparea de santuri de-a lungul strazilor. Intr-un oras european de marime medie, costurile unei astfel de operatiuni pot ajunge la cateva milioane de euro.

CARTE DE IDENTITATE MICROSOFT. Cartea de identitate electronica belgiana, a carei difuzare la scara larga a inceput cu cateva luni in urma, va fi integrata in MSN Messenger, produs de compania Microsoft, a anuntat Bill Gates. ""Nu stiu precis cand anume vom putea integra cartea de identitate in MSN Messenger, dar specialistii nostri din Belgia si Statele Unite au testat conceptul si lucreaza la gasirea unor solutii concrete"", a explicat fondatorul Microsoft.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.