Luni 7 Februarie 2005, canalul National Geographic prezinta in premiera o noua serie de sase episoade "Insecte din infern" prezentata de entomologul britanic Jake Willers. Noile episoade vor fi transmise pe parcursul lunii in premiera in fiecare luni
Luni 7 Februarie 2005, canalul National Geographic prezinta in premiera o noua serie de sase episoade "Insecte din infern" prezentata de entomologul britanic Jake Willers. Noile episoade vor fi transmise pe parcursul lunii in premiera in fiecare luni la ora 7:30 pm, iar vineri 18 februarie va fi ziua "Insectele iadului".
Pentru unii oameni, insectele sunt acele prezente raufacatoare in timpul picnicurilor de vara si autorii intepaturilor daunatoare. Dar pentru Jake Willers, prezentatorul noilor serii "Insectele iadului", sunt creaturi fascinante despre care se stiu inca foarte putine lucruri.
Jake Willers prezinta lumea insectelor ca pe un "Camp de lupta" in episodul cu acelasi nume. El arata modul in care artropodele si-au perfectionat tacticile de atac si de aparare de-a lungul timpului. Lumea lor este una a armelor chimice si biologice, a veninului si taierii, strivirii si sfasierii, iar omul intra si el in actiune. Intind capcane, ataca prin surprindere, vaneaza singure sau in grup, construiesc si distrug aparari, formeaza armate si isi intimideaza inamicul. Alaturi de armate de furnici, Jake exploreaza lumea nemiloasa a artropodelor si examineaza lectiile invatate de om din aceste campuri de lupta. "Partea mea favorita in filmarea seriilor a fost cu siguranta urmarirea insectelor. Asa cum am mai spus, sunt ele numeroase, dar asta nu inseamna ca pur si simplu asteapta ca oamenii sa apara in preajma. Intreaga incercare de a le gasi si de a le studia in mediul lor natural este intotdeauna fantastica." afirma Jake Willers.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.