Serviciile secrete romanesti l-au supravegheat indeaproape, anul trecut, pe Arie Oostlander, parlamentar European la aceea data si membru al Partidului Crestin Democrat din Olanda, ca si pe membri ai echipei sale de experti. Informatia-bomba ne-a fos
Serviciile secrete romanesti l-au supravegheat indeaproape, anul trecut, pe Arie Oostlander, parlamentar European la aceea data si membru al Partidului Crestin Democrat din Olanda, ca si pe membri ai echipei sale de experti. Informatia-bomba ne-a fost oferita ieri din surse olandeze de prima mana. Oostlander a fost membru al Comisiei de Politica Externa din Parlamentul European, comisie condusa de Elmar Brok si baroneasa Emma Nicholson, raportoarea europeana pentru Romania. Oostlander, la randul sau raportor in cadrul Parlamentului European, a avut pozitii extrem de critice la adresa Guvernului PSD condus de Adrian Nastase si a capacitatii acestuia de a indeplinii toate criteriile de integrare in Uniunea Europeana, solicitand chiar suspendarea negocierilor cu Romania si declansand panica in randurile guvernantilor.
Sursele olandeze au afirmat ca echipa lui Oostlander a impartasit unor colegi din Parlamentul European impresia ca seful lor este supravegheat si urmarit. Personalul specializat al parlamentarului a comunicat acest aspect unor servicii speciale, de unde s-a primit confirmarea acestor suspiciuni. Parlamentarii europeni avizati cunosc foarte bine cazul si considera ca astfel de actiuni aduc deservicii intregii Romanii. Potrivit expertilor europeni, principalele servicii romanesti de informatii (SIE, SRI) ar fi avut intentia de a desfasura o actiune de "influentare pozitiva" a lui Oostlander.
Sursele olandeze spun ca nu au idee cine ar fi putut ordona exact o astfel de actiune de politie politica a spionajului romanesc, dar afirma ca ar fi fost imposibil ca varfurile Administratiei de la Bucuresti sa nu aiba cunostinta despre misiunea SIE. O convorbire avuta ieri de ZIUA cu Arie Oostlander indica faptul ca suspiciunile parlamentarului crestin-democrat se indreapta spre "mafiotii PSD". Conform stenogramelor sedintelor secrete ale PSD, fostii guvernanti nu s-au sfiit sa se foloseasca in acest caz de serviciile secrete, dovedind politizarea crasa a acestora. "Am simtit rasuflarea lui Nastase pana in Parlamentul European", ne-au transmis sursele ZIUA.
In cazul in care o ancheta independenta confirma chiar si partial suspiciunile parlamentarului european, vinovatii din administratia de la Bucuresti trebuie sa raspunda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.