Ieri, pe adresa de Internet a Ministerului Muncii, au fost date publicitatii modificarile Legii 53 din 2003. Proiectul nu mai prevede posibilitatea salariatilor de a sesiza instanta judecatoreasca in cazul in care angajatorul nu i-a informat in terme
Ieri, pe adresa de Internet a Ministerului Muncii, au fost date publicitatii modificarile Legii 53 din 2003. Proiectul nu mai prevede posibilitatea salariatilor de a sesiza instanta judecatoreasca in cazul in care angajatorul nu i-a informat in termen de 15 zile de la momentul lansarii ofertei de incheiere sau modificare a contractului individual de munca. Noul act normativ va prelungi perioada de proba in cazul muncitorilor necalificati de la cinci la sapte zile.
Angajatorii vor putea dispune concedierea celor care indeplinesc conditiile de varsta standard si stagiul de cotizare si nu au solicitat pensionarea in conditiile legii. Daca pana acum, in cazul concedierii unui salariat, angajatorii aveau obligatia sa-i propuna acestuia alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala, potrivit proiectului de modificare a Codului Muncii, firmele nu mai au aceasta obligatie. (Cristian Petru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.