Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Belu, va fi chemat la Parchet pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii fac verificari pentru a stabili daca faptele recunoscute in instanta de catre antrenor, privind prim
Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Belu, va fi chemat la Parchet pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii fac verificari pentru a stabili daca faptele recunoscute in instanta de catre antrenor, privind primirea de bani de la gimnaste, intrunesc elementele specifice coruptiei. Prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob, a declarat ca, de asemenea, Oana Petrovschi va fi citata sau contactata telefonic, pentru a se prezenta la audieri. Gimnasta va fi intrebata in legatura cu acuzatiile aduse in instanta antrenorului Octavian Belu, potrivit carora acesta i-ar fi cerut un procent din sumele castigate la unele concursuri sportive. Totodata, vor fi audiate gimnastele si toate persoanele implicate in activitatea lotului. Marius Iacob a precizat ca aceste masuri sunt necesare pentru a se putea stabili daca antrenorul se face vinovat de savarsirea vreuneia din infractiunile de primire de foloase necuvenite sau de luare de mita. In acelasi timp, procurorii vor urma sa stabileasca daca aceasta "cutuma" invocata de Belu in instanta, potrivit careia antrenorii primesc bani de la sportivi la concursurile unde nu sunt platiti, imbraca sau nu forma vreunei infractiuni.
Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Belu, a recunoscut, saptamana trecuta, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca a primit bani de la Oana Petrovschi, precizand ca cei aproximativ trei mii de euro i-au fost dati potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competitii private unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori. Belu a precizat insa ca gimnasta Oana Petrovschi nu a fost obligata sau fortata sa-i dea aceasta suma. De asemenea, Ocativan Belu a mai sustinut ca este dispus sa-i dea banii inapoi gimnastei daca se va considera ca el nu a avut nici un aport la pregatirea ei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.