Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, a dispus efectuarea unui control cu privire la vanzarea unor active ale Institutului National al Sticlei Bucuresti, in urma sesizarilor din partea sindicatelor
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, a dispus efectuarea unui control cu privire la vanzarea unor active ale Institutului National al Sticlei Bucuresti, in urma sesizarilor din partea sindicatelor Institutului, se arata intr-un comunicat al AVAS. "AVAS este pe deplin constienta de importanta cercetarii pentru economia nationala. Managementul si privatizarea institutelor de cercetare trebuie in primul rand sa urmareasca performanta in domeniul de activitate, si in nici un caz afaceri imobiliare", a declarat Zbarcea. Potrivit unui articol publicat de un cotidian central, conducerea Institutului National al Sticlei a vandut, la sfarsitul anului trecut, mai multe active, precum si echipamentele aferente, la preturi cu mult sub valoarea lor reala. Cel mai important activ instrainat, avand o suprafata de circa 7.000 de metri patrati, a fost cumparat de firma ESK Invest Consulting, detinuta de un patron grec, la un pret de 400.985 euro, de circa 17 ori mai redus decat cel al pietei, se mai arata in articol. La ora actuala, AVAS detine 75,1% din actiunile Institutului.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.