Posibilitatea scumpirii anumitor produse inca din luna aprilie face parte dintre "scenariile" care sunt discutate in prezent cu Fondul Monetar International (FMI), insa cea mai importanta problema o reprezinta identificarea unor "goluri" lasate de fo
Posibilitatea scumpirii anumitor produse inca din luna aprilie face parte dintre "scenariile" care sunt discutate in prezent cu Fondul Monetar International (FMI), insa cea mai importanta problema o reprezinta identificarea unor "goluri" lasate de fosta guvernare, a afirmat, ieri, ministrul de stat Adriean Videanu, citat de Mediafax.
"Sunt scenarii, in momentul de fata, pe care le discutam cu FMI, dar cea mai mare problema pe care o avem astazi este faptul ca am identificat anumite goluri lasate de fosta guvernare, goluri uriase care, in mod normal, nu trebuiau sa existe", a raspuns Videanu unei intrebari, legate de posibilitatea ca preturile la anumite produse sa creasca mai devreme, incepand chiar cu luna aprilie.
Exemplele date de Videanu in privinta "golurilor" identificate au vizat salariile, unde au fost descoperite "nebugetate" aproape zece mii de miliarde de lei.
"Mai este un gol de venituri la accize, de aproape sapte mii de miliarde, data fiind constructia incorecta a bugetului, pe un curs de 42.500 fata de 39.000 cat anticipa Banca Nationala la acea vreme. Ne-am trezit cu acest gol de venituri pentru care va trebui categoric sa gasim solutii", a mai aratat Videanu. De asemenea, Videanu a amintit ca deficitul de cont curent este "mult mai mare" decat cel pe care il anuntase fosta guvernare, motiv pentru care se incearca identificarea de solutii.
"Romania are nevoie sa semneze memorandumul de politici suplimentare cu FMI in cadrul acordului stand-by si gandim, impreuna cu toti factorii implicati, solutiile de care avem nevoie", a completat Videanu.
Intrebat daca apreciaza ca data semnarii memorandumului va ramane 8 februarie, avand in vedere ca este posibil ca delegatia FMI sa se intoarca in Romania in aprilie pentru a vedea impactul presupus de aplicarea cotei unice, Videanu a aratat ca disponibilitatea autoritatilor romane este aceea de a semna acest acord.
"Din acest punct de vedere, suntem in proces de evaluare a tuturor posibilitatilor, inclusiv a celor amintite in presa", a adaugat ministrul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.