"Speram ca petele de cerneala de pe mainile electorilor irakieni vor fi mai puternice decat petele de sange aflate pe mainile teroristilor din Irak". Afirmatia apartine ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Jack Dyer Crouch, si a fost facuta ier
"Speram ca petele de cerneala de pe mainile electorilor irakieni vor fi mai puternice decat petele de sange aflate pe mainile teroristilor din Irak". Afirmatia apartine ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti, Jack Dyer Crouch, si a fost facuta ieri la Bucuresti, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o impreuna cu ambasadorul Marii Britanii, Quinton Quayle, cel al Irakului, Adel Murad, si cu ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Ambasadorul SUA a amintit ca foarte multi irakieni s-au prezentat la vot in Irak, astfel ca alegerile care au avut loc in aceasta tara reprezinta o victorie in fata insurgentilor si teroristilor. "Desfasurarea alegerilor din Irak reprezinta o victorie si pentru politica externa a Romaniei", avand in vedere contributia Romaniei la democratizarea Irakului si participarea militarilor romani la operatiunile coalitiei internationale din aceasta tara, a apreciat Jack Dyer Crouch. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, a declarat ca cel mai important lucru in urma acestor alegeri este ca Irakul sa-si construiasca institutii democratice.
Seful diplomatiei romane, Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat ieri ca Ministerul roman de Externe are consultari cu Ministerul de Interne privind posibilitatea trimiterii unor trupe romanesti de Jandarmerie in Irak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.