Personalul imputernicit al Ministerului Transporturilor si agentii de Politie vor avea dreptul sa retina sau sa confiste vechiculele de transport marfa pentru care nu s-a achitat autorizatia speciala de transport, au declarat surse din minister, cita
Personalul imputernicit al Ministerului Transporturilor si agentii de Politie vor avea dreptul sa retina sau sa confiste vechiculele de transport marfa pentru care nu s-a achitat autorizatia speciala de transport, au declarat surse din minister, citate de Mediafax.
Noile sanctiuni vor fi incluse in ordonanta de Guvern care va modifica regimul drumurilor si care va intra in vigoare in termen de 60 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
Potrivit surselor citate, in actul normativ mentionat va fi introdus un articol care va specifica faptul ca, "pentru incalcarea prevederilor privind obligativitatea autorizatiei speciale de transport, vehiculul va fi imobilizat in spatii amenajate pe reteaua interna sau in punctele de trecere a frontierei, pana la achitarea contravalorii autorizatiei respective.
In cazul in care contravaloarea autorizatiei nu este achitata in 30 de zile calendaristice de la comunicare, se dispune confiscarea vehiculului".
Amenda contraventionala, cuprinsa intre 10 si 80 milioane de lei, in functie de gravitatea faptei, si contravaloarea autorizatiei speciale de transport vor putea fi achitate si in punctele de control de trecere a frontierei.
Conform legii, transporturile cu vehicule a caror masa totala maxima admisa, masa maxima admisa pe osie si/sau ale caror dimensiuni maxime admise de gabarit depasesc limitele prevazute se efectueaza pe baza autorizatiei speciale de transport emisa de administratorul drumului, in conditiile stabilite de ministerul de resort.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.