Omul de afaceri Ovidiu Tender a dat, ieri dimineata, o prima declaratie procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Ramona Bulcu, afaceristul a fost audiat in dosarul Rafo,
Omul de afaceri Ovidiu Tender a dat, ieri dimineata, o prima declaratie procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Ramona Bulcu, afaceristul a fost audiat in dosarul Rafo, timp de doua ore, in prezenta avocatului Marian Nazat, urmand ca in cursul zilei de ieri sa se prezinte in fata procurorilor si Teodor Gaurean.
Surse din PICCJ ne-au declarat ca, si de data aceasta, Ovidiu Tender a sustinut ca este nevinovat, declarand ca a venit pentru "clarificarea unor aspecte" si ca le-a dat procurorilor detalii din care sa rezulte neimplicarea sa in afacerea Rafo si in acest dosar. Totodata, afaceristul a precizat ca afacerile sale se vor extinde in urmatoarea perioada si ca sechestrul care i-a fost pus pe o parte din actiuni, in legatura cu cazul Rafo, nu ii va afecta activitatea.
Amintim ca Tender a mai fost la Parchetul instantei supreme in 7 ianuarie, ocazie cu care i-au fost prezentate acuzatiile. "Am fost invinuit, dar sunt nevinovat ", a spus atunci omul de afaceri.
Cu o saptamana in urma, el isi sustinuse pentru prima data nevinovatia, declarand ca numele sau a fost implicat nejustificat in legatura cu ancheta judiciara privind comiterea unor ilegalitati la Rafo Onesti, societate cu care nu are relatii de afaceri.
"Nu am avut absolut nici un fel de afacere cu Rafo, in afara de o intentie de a pune umarul la salvarea din situatia dificila in care se afla Rafo la sfarsitul anului 2002 si inceputul anului 2003, intentie care nu s-a finalizat", a spus Tender.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 19 persoane intr-un dosar din anul 2003 pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In acest caz vor fi audiate si persoane implicate in relatiile comerciale si financiare derulate intre Rafo Onesti, Carom Onesti si alte societati.
Procurorii Parchetului instantei supreme au audiat pana acum mai multe persoane, printre cei convocati numarandu-se functionari APAPS si actionari ai VGB Impex SRL.
Toate cele 19 persoane cercetate in cazul Rafo, de catre procurori ai Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au fost date in consemn la frontiera. Mai multi dintre membrii lotului Rafo au fost deja pusi sub invinuire.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.