O statuie romana, reprezentand un barbat tanar, descoperita, gratie ploii, intr-un sant din Phalere, o suburbie a Atenei, potrivit directorului departamentului de antichitati clasice si preistorice a orasului Atena, Yorgos Steinhauer. Dupa cum inform
O statuie romana, reprezentand un barbat tanar, descoperita, gratie ploii, intr-un sant din Phalere, o suburbie a Atenei, potrivit directorului departamentului de antichitati clasice si preistorice a orasului Atena, Yorgos Steinhauer. Dupa cum informeaza site-ul actu.voila.fr, ea a fost descoperita de un trecator, care a alertat autoritatile. Statuia, din marmura, inalta de 1.80 metri, fara cap si cu membrele sparte, este o copie romana, din secolul I era noastra, a unui model mai vechi, reprezentandu-l pe zeul Apollo. Statuia, care fusese acoperita de noroi inainte ca ploaia sa o oata la suprafata, se presupune ca a fost aruncata dupa ce fusese descoperita de muncitori in timpul unor sapaturi. Vestigiul urmeaza sa fie expus in Pireu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.