Piata de capital a cunoscut o revenire in sedinta de tranzactionare de ieri, fapt reflectat in cresterea indicelui BET-FI cu 2,76 la suta, dar si de cresterea celorlalti indici, BET si BET-C, care au inregistrat, ieri, variatii negative de mai mica a
Piata de capital a cunoscut o revenire in sedinta de tranzactionare de ieri, fapt reflectat in cresterea indicelui BET-FI cu 2,76 la suta, dar si de cresterea celorlalti indici, BET si BET-C, care au inregistrat, ieri, variatii negative de mai mica amploare, in jurul a 0,7 la suta.
Cat priveste valoarea tranzactiilor, aceasta se pare ca este in cadere libera dupa uluitoarea maxima de saptamana trecuta, cifrata in jurul a 700 miliarde. Lichiditatea a revenit astfel, la valorile obisnuite de pe piata autohtona de capital, si anume la 359,2 miliarde lei.
Singura crestere spectaculoasa de ieri au prezentat-o titlurile Chimopar, care au urcat cu 12,50 la suta pana la valoarea de 13.500 lei pe actiune.
Vae Apcarom s-a inscris si ea printre castigatorii de ieri la nivelul cotatiilor, cu o apreciere de 9,43 la suta, inchizand la 5.800 lei.
Dintre societatile de investitii, cursul SIF Banat Crisana a avut o evolutie remarcabila, crescand cu 4,72 la suta pana la pretul de 11.100 lei. Din punct de vedere al valorii tranzactionate, Banca Transilvania a avut cea mai mare contributie la lichiditatea bursiera, prin tranzactii cifrate la 89,5 miliarde lei, urmata de un alt emitent din sectorul bancar, si anume Banca Romana pentru Dezvoltare.
Titlurile BRD au avut, ieri, un rulaj de peste 54 miliarde lei, asemanator cu cel al Rompetrol Rafinare Constanta, cu tranzactii in valoare de doar 52 miliarde lei.
Cei mai lichizi emitenti nu au avut de castigat si la nivelul cursurilor, inregistrand usoare corectii negative.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.