Cursa pentru sefia Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti a intrat in linie dreapta, dar candidatii prefera sa se inscrie in ultima clipa. Actorul Eugen Cristea a confirmat ieri, pentru ZIUA, ca face demersuri pentru depunerea dosarului si
Cursa pentru sefia Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti a intrat in linie dreapta, dar candidatii prefera sa se inscrie in ultima clipa. Actorul Eugen Cristea a confirmat ieri, pentru ZIUA, ca face demersuri pentru depunerea dosarului si a povestit cum totul a pornit dintr-o joaca, prietenii din teatru - care obisnuiesc sa-i spuna "Dl Director" - indemnandu-l sa-si incerce norocul. Cand l-am contactat, actorul se straduia sa-si scoata cazierul, document necesar pentru inscriere. "Daca nu-l scot repede, ratez concursul", ne-a spus sugubat actorul, care nu suporta birocratia. Pentru actorul cu state vechi de un sfert de secol la Nationalul bucurestean, birocratia este una dintre problemele pe care ar vrea sa le rezolve imediat. "Voi reduce drastic numarul directorilor din teatru si voi spori atributiile Secretariatului literar", a spus el. Multumit ca lumea inca mai vine la teatru, Eugen Cristea este decis sa ofere publicului spectacole de calitate, de toate genurile, militand pentru ca Nationalul sa fie si o scoala a bunului gust. "Voi introduce cenzura bunului simt", ne-a declarat actorul, care promite sa deschida usa tinerilor actori si regizori si pledeaza pentru proiecte experimentale. Actorul, care tine pasul cu vremurile, fiind un adept al miscarii underground, respinge insa categoric vulgaritatea, violenta si bascalia. "Voi aborda marele repertoriu, ma gandesc la o integrala Shakespeare si Caragiale, la Molière si Goldoni, precum si la marea literatura romana", si-a dezvaluit Eugen Cristea planurile artistice. "Daca nu voi castiga, pun la dispozitia viitorului director ideile mele, pentru ca vreau ca lucrurile sa mearga bine", a adaugat acesta. Cine va fi scuccesorul lui Dinu Sararu vom afla pe data de 4 februarie. Neoficial, printre candidati s-ar putea afla Mircea Dinescu, Florin Zamfirescu, Gabriel Liiceanu, Cristian Hadjiculea si Ion Caramitru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.