Anul trecut, toate cele 67 de companii de brokeraj autorizate sa desfasoare operatiuni de intermediere si-au majorat capitalul initial, 35 dintre acestea urmand sa desfasoare operatiuni in contul clientilor, iar 31 sa tranzactioneze si pe cont propri
Anul trecut, toate cele 67 de companii de brokeraj autorizate sa desfasoare operatiuni de intermediere si-au majorat capitalul initial, 35 dintre acestea urmand sa desfasoare operatiuni in contul clientilor, iar 31 sa tranzactioneze si pe cont propriu, potrivit datelor comunicate de CNVM preluate de Mediafax.
Companiile de brokeraj detin, in prezent, un capital initial de minimum 85.000 euro, in cazul in care desfasoara activitati in contul clientilor, respectiv 315.000 de euro, daca realizeaza si operatiuni pe cont propriu, in conformitate cu legea care reglementeaza piata de capital. Conform cotelor de piata cumulate pe Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq, Raiffeisen Capital & Investment si-a mentinut in 2004 prima pozitie in clasament, cu o pondere de 8,4% din totalul tranzactiilor intermediate.
Locul al doilea a revenit SSIF Broker, cu o cota de 7,1% din piata, dupa ce in 2003 fusese ocupat de ING Securities. Aceasta din urma s-a clasat, in 2004, pe pozitia a treia, cu 6,3% din total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.